🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Jak Vám podložka Floorwise usnadní život?


K čemu slouží podložky Floorwise?

Podložky Floorwise posilují odolnost na nich položeného koberce a také zlepšují některé jeho vlastnosti. Mezi ty se řadí především lepší tepelná izolace a mnohonásobně zvýšený komfort díky celkové vyšší nášlapné vrstvě. To znamená, že koberec s podložkou je měkčí a pohodlnější. Podložky také dobře tlumí kročejový hluk. Koupí podložky Floorwise tak uděláte radost nejen sobě, ale také sousedům pod Vámi.

Jak se podložky Floorwise instalují?

V podstatě existují dvě metody správné instalace.

První metoda spočívá ve dvojitém lepení. Podložku přilepíte fixačním lepidlem k podkladu (betonu apod.). Následně jednoduše přilepíte koberec disperzním lepidlem k podložce.

Druhá metoda je trochu složitější, tzv. napínáním. Po obvodu místnosti se připevní napínací lišty, doprostřed místnosti se aplikuje fixační lepidlo. Na tento povrch poté položíte podložku a připevníte ji k lištám.

Správnou instalací jednou z výše uvedených metod docílíte toho, že si podložky zachovají své uváděné vlastnosti, jako tlumení zvuku v decibelech, tepelnou izolaci apod.

Často se nás ptáte, zda lze podložku položit na pod koberec „na volno“, případně jen oboustrannou lepící páskou. Doporučujeme vždy zafixovat alespoň rohožku k podlaze lepidlem a následně koberec k podložce oboustrannou páskou. Pokud to risknete a položíte vše na volno, asi se svět nezboří, ale podložka nemusí tak dobře tlumit a izolovat. Určitě ale použijte alespoň oboustrannou pásku, abyste zamezili posuvu a vlnění podložky a koberce.




Zhlédněte naší video recenzi podložky Floorwise:





Srovnávací tabulka

Podložek máme v nabídce více typů, a tak jsme se snažili každé z nich dát krátký příznak, aby bylo jasné, k čemu je která podložka nejvhodnější. Pro větší přehlednost najdete níže srovnávací tabulku přímo od výrobce.

Jaké podložky floorwise u nás najdete?




Podívejte se na celou nabídku podložek Floorwise

Další články z kategorie Aladinův rádce

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Koberec má v interiéru svou velkou úlohu: dokáže vhodně doplnit vybavení místnosti, stane se nosným dekorativním prvkem, vymezí prostor pro zábavu a vnese do prostoru rovnováhu.
Číst více
Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Pro alergiky je prostředí domova klíčovým faktorem pro zdraví a pohodu. Výběr správné podlahy může mít vliv na kvalitu vzduchu v místnosti a na množství alergických reakcí. Přečtěte si náš článek.
Číst více