🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Co je to rigidní podlaha?

Přestože jsou rigidní vinylové podlahy na trhu již nějakou dobu, když přijde na lámání chleba, mnoho lidí stále neví, co čem je řeč. Vinylové podlahy se těší velké oblibě pro svoji odolnost vůči oděru a jinému mechanickému poškození. A ačkoli jsou obvykle velmi kvalitní, mají bohužel i jistý nedostatek a tím je tvarová nestálost při prudkých nebo extrémních změnách teplot. S rigidní vinylovou podlahou se tento nedostatek podařilo vyřešit a poskytnout tak optimální řešení.

Díky minerálnímu jádru odpadají starosti s pokládkou vinylové podlahy v okolí francouzských oken, protože skvěle odolává i celodennímu přísunu slunečních paprsků. Celkově pak rigidní podlaha lépe snese teplotní rozdíly a působení vlhkosti, což z ní dělá i skvělou volbu pro rekonstrukce starších domů. Nemusíte tak již řešit problémy s bobtnáním či zvlněním, které někdy vedly až k její výměně.

Takže jednou větou, co že to je rigidní vinyl? Jedná se o vinylovou podlahu s klikacím mechanismem, která je vylepšená o minerální jádro. To je pevnější, lépe drží tvar a odolává tak teplotním výkyvům. No dobře, jsou to dvě věty. Ale pořád se jedná o nejkratší vysvětlení na českém internetu. :) Jo a čte se to "ridžit".

Podívejte se na rigidní podlahy v naší nabídce



Zhlédněte všechny rigidní vinyly  

Další články z kategorie Aladinův rádce

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Koberec má v interiéru svou velkou úlohu: dokáže vhodně doplnit vybavení místnosti, stane se nosným dekorativním prvkem, vymezí prostor pro zábavu a vnese do prostoru rovnováhu.
Číst více
Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Pro alergiky je prostředí domova klíčovým faktorem pro zdraví a pohodu. Výběr správné podlahy může mít vliv na kvalitu vzduchu v místnosti a na množství alergických reakcí. Přečtěte si náš článek.
Číst více