🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Jak vybrat umělou trávu?





Proč zvolit umělou trávu?

Bojujete s tím, že je váš balkón moc šedý a rádi byste na něj vnesli více zeleně? Máte okolí bazénu vyběhané od dětí a vodu plnou kousků trávy? A víte, že nejen tyto otázky snadno vyřeší umělý trávník?

Už dávno skočila doba, kdy jeden balkón vypadal jako druhý. Pokud jste milovníci přírody a bydlíte ve městě, není nic jednoduššího než si alespoň opticky zpříjemnit prostředí, kde trávíte svůj čas. Na balkóny a terasy se hodí umělé trávníky s vysokým vlasem. Mají totiž velmi příjemný nášlap bosou nohou. Budete tak mít pocit, že chodíte po skutečném trávníku. Navíc na první pohled je umělá tráva nerozeznatelná od té skutečné.

Kam se hodí?

Umělé trávníky pro celoroční použití jsou ideální krytinou pro střešní terasy, balkóny, verandy i zahrady. Mají výborné vlastnosti udržet si přirozený vzhled a dlouhou životnost s nízkými provozními náklady, a navíc zcela bez starostí s údržbou. Většina umělých trávníků má drenážní otvory pro lepší odvod vody. Stačí si jen vybrat délku vlasu a rozmyslet si, kde všude trávník chcete.


Jak správně vybrat umělou trávu? 

Rozhodněte se mezi praktičností a komfortem

Nejprve je důležité si uvědomit, jaký účel má tráva plnit. Jde vám spíše o zakrytí plochy a aby tráva sloužila jenom jako podložka, nebo by měla i věrohodně vypadat a být příjemná a měkká na dotek? V jednotlivých trávách je opravdu velký rozdíl, co se týče kvality i pocitu, když se jich dotknete. Se zvyšující se cenou úměrně roste i kvalita. Obecné pravidlo při výběru trávy je sledovat parametry jako výška vlasu a celková hmotnost. Čím vyšší budou tyto parametry, tak tím kvalitnější a zpravidla měkčí bude trávy. 

Levné trávy s nízkým vlasem

Pokud od trávy nemáte téměř žádná očekávání, a bude vám sloužit jen jako podložka, můžete sáhnout po nejlevnější trávě bez vlasu nebo s velice nízkým vlasem. Důležité upozornění je, že nejlevnější trávy jsou relativně tenké a nemají barevnou stálost. Tedy čím více bude tráva vystavena slunečnímu svitu, tím více je pravděpodobné, že vyšisuje nebo zesvětlá. Tenké trávy mají i další riziko, že se nejsnáze opotřebují nebo protrhnou, protože mají v sobě nejméně materiálu. Není výjimkou, že při koupi nejlevnější trávy tato tráva může vydržet jen jednu sezónu (v závislosti na zátěži). Naopak výhoda těchto trav je, že jsou praktické na údržbu a snadno se udržují čisté. 


Odolnost nade vše

Pokud chcete vysokou odolnost, zároveň praktičnost a nevadí vám, že tráva bude na omak drsnější, existují řady, které jsou vysoce odolné a poradí si i s nejvyšší zátěží. Takové trávy jsou zpravidla cenově minimálně 2x dražší než nejlevnější tráva a mají vlas nebo celkovou výšku maximálně do 1 centimetru. 


Hledáte rozumně vypadající trávu za rozumnou cenu? 

Zaměřte se na výšku vlasu zhruba mezi 2-3 centimety. Tato skupina trav může vypadat velmi reálně. Pro nejvěrnější efekt doporučujeme vybrat trávu, která má v sobě i žlutá stébla. Obecně platí, že čím vyšší hmotnost na m2, tím kvalitnější. Doporučujeme vybírat trávy s hmotností alespoň 1 kg / m2. 

Vysoká kvalita a měkkost na dotek

Víme, že pouze podle obrázků člověk těžko pozná, jaká tráva bude pocitově na dotek, nicméně pokud si chcete dopřát opravdovou kvalitu, doporučujeme zabrousit do tohoto segmentu. Jsme přesvědčeni, že toho nebudete litovat. Umělé trávy s vyšším vlasem (okolo 4 cm) a s vysokou celkovou hmotností (minimálně 2kg /m2) jsou opravdu příjemné a doslova se do nich zaboříte. Výhoda těchto trav s vysokou hmotností a hustotou je i ta, že vám časem vlas nebude lehat, na rozdíl od levnějších alternativ, ale tráva zůstane vysoká a měkká. Zkrátka trávy vyšších kvalit jsou opravdu mimořádným zážitkem. 


Jak vybrat z konkrétních produktů v naší nabídce? 

Travní koberec Rosemary NEW - luxusní a velice měkká

Luxusní, krásná, extrémně měkká tráva, do které se nohy opravdu zaboří je od belgického výrobce s tradicí Lano. Pokud chcete opravdu kvalitní koberec sáhněte po tomto.



Podívejte se na travní koberec Rosemary NEW

Travní koberec Ascot - dobrý poměr cena / kvalita

Ideální koberec se skvělým poměrem cena/kvalita je koberec Ascot. Má krátký vlas, je vysoce odolný, neplesnivý a velmi rychle schne.



Podívejte se na travní koberec Ascot

Travní koberec Camelia New - nejlevnější realistická tráva

Realisticky vypadající tráva s vysokým komfortem a odolností, navíc za rozumnou cenu je travní koberec Camelia New.

Podívejte se na travní koberec Camelia New

Travní koberec Sporting - nejlevnější tráva, ideální k bazénu

Trávníky s nižší délkou vlasu se zase hodí k bazénům. Vhodné jsou především kvůli své nízké ceně a jednoduchosti v údržbě. K bazénům volte vždy krátký vlas, nezachytávají se v nich totiž nečistoty, které jinak přenášíte na bosých nohou do vody.

Tip: Okolo bazénu i pod něj doporučujeme nejlevnější travní koberec Sporting, který dodáváme i ve tvaru kruhu.



Podívejte se na travní koberec Sporting

Prostě to nejlepší - travní koberec Princess

Něco pro "fajnšmekry". Travní koberec Princess patří mezi kvalitní venkovní koberce s extra vysokým a odolným vlasem. Pro realistický vzhled jsou použita zelená vlákna ve více odstínech a výškách a mezi ně se proplétají béžová vlákna imitující starší části trávy. Vysoká hustota, měkkost a jemnost poskytuje komfort, který si zamilujete.



Podívejte se na travní koberec Princess

Travní koberec Spring - jediná modrá tráva

Extravagantní trávník? Není problém. I když každé malé dítě ví, že tráva je zelená, nemusí tomu tak vždy být. Travní koberec Spring na první pohled zaujme svou netradiční výrazně modrou barvou. Díky krátkému vlasu své uplatnění nalezne především okolo bazénu nebo vířivky.



Podívejte se na travní koberec Spring

Umělé trávníky jsou ideálním funkčním i dekoračním prvkem a skvěle podtrhnou celkový vzhled místnosti i zahrady. Využít je můžete například i na odrazovou plochu pod dětskou houpačkou nebo dojezdovou plochu u skluzavky. Dítě se tak místo vyšlapaného a špinavého prostoru bude odrážet od měkké a pohodlné podložky. Instalace travních koberců není vůbec náročná a hravě ji zvládne každý. Stačí nařezaný koberec rozložit a připevnit jej buď kolíky anebo spoje podlepit speciálním lepidlem.



Zobrazit kompletní nabídku umělých trav  

Další články z kategorie Umělé trávy

Jak pečovat o umělou trávu?

Jak pečovat o umělou trávu?

Travní koberce jsou tak nenáročné a zároveň tak pohodlné, že se okamžitě stanou vašimi favority. Přečtěte si, jak o umělou trávu pečovat.
Číst více
INSPIRUJTE SE: Podívejte se na využití umělé trávy

INSPIRUJTE SE: Podívejte se na využití umělé trávy

Kde všude lze použít travní koberec? Díky snadné údržbě nabízí neomezené možnosti. Podívejte se na ukázky instalace umělé trávy.
Číst více
Umělá tráva: nejčastější otázky a odpovědi

Umělá tráva: nejčastější otázky a odpovědi

Nemáte zkušenosti s umělou trávou a máte řadu otázek? Známe odpovědi. Přečtěte si náš článek.
Číst více