🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

♻️ Udržitelnost a ekologie v Mujkoberec.cz

Certifikát Udržitelný e-shop
Jsme hrdými držiteli certifikátu UDRŽITELNÝ E-SHOP, který udělují společnosti Heureka, Visa, Komerční banka a Asociace společenské odpovědnosti. Přečtěte si, co vše děláme pro udržitelnost a ekologii.

Pro naši firmu je důležité být udržitelnou a dbát na ochranu životního prostředí. Věříme, že máme odpovědnost za to, jaký dopad má naše činnost na planetu a že musíme jednat s ohledem na budoucnost. A kdo ví, třeba se nám nakonec podaří být nejen příkladem udržitelného podnikání, ale také motivací pro další firmy, aby se k nám přidaly.

Mujkoberec.cz je eshop, který prodává mnoho kvalitních a ekologických koberců a podlahových krytin z přírodních, recyklovaných i recyklovatelných materiálů. Jak tedy může být tento eshop udržitelný a fungovat v souladu s ekologickými principy?


Výběr materiálů

V kobercové a podlahové branži je mnoho různých výrobců po celém světě. My si do nabídky vždy vybíráme produkty od dodavatelů, kteří dbají na udržitelnost a ekologii. V naší nabídce tak najdete například:

Ekologicky přívětivé koberce
Podívejte se do kategorie EKO koberce

Doprava

V Mujkoberec.cz se snažíme minimalizovat dopad dopravy na životní prostředí. I proto nabízíme služby zdarma pro zákazníky v ČR a Slovensku, které mají za cíl usnadnit zákazníkům výběr vhodné podlahové krytiny ještě před nákupem. Tím se snižuje množství balíků, které jsou přepravovány. V případě objednávky více produktů se snažíme vše zabalit do jedné zásilky. Dále spolupracujeme s dopravci, kteří mají ekologická vozidla a neutrální uhlíkovou stopu. Snažíme se také minimalizovat množství balicího materiálu a neustále hledáme ekologičtější alternativy.

Zodpovědný přístup k odpadu

Dbáme na správné třídění odpadu a recyklaci. Zvyšujeme poměr biologicky odbouratelných obalů a snažíme se minimalizovat množství plastového balicího materiálu. Všechny zbytky koberců a PVC, které vznikají při řezání v našem skladu i ve skladech dodavatelů sbíráme a snažíme se jim dát druhou šanci v oběhu. Velkou část odřezků darujeme útulkům pro zvířata (dlouhodobě spolupracujeme např. s PetHero), část darujeme školám, školkám a neziskovým organizacím, které je používají pro kreativní práci s dětmi či hendikepovanými lidmi a část nabízíme našim zákazníkům za symbolickou cenu.

Spolupráce s certifikovanými výrobci

Rádi spolupracujeme s výrobci, kteří mají certifikáty, jako je GOTS, Fairtrade nebo FSC. Tyto certifikáty zaručují, že výrobky jsou vyrobeny s ohledem na pracovní podmínky zaměstnanců a na životní prostředí.

Koberce a sedáky do školky
Koberce a zbytky koberců do útulku
Velkou část odřezů darujeme útulkům pro zvířata

Podpora místních dodavatelů

Mujkoberec.cz preferuje místní dodavatele a snaží se minimalizovat množství přepravovaných zboží. Eshop tímto způsobem snižuje emise skleníkových plynů a podporuje místní ekonomiku. To se týká jak nákupu obalových materiálů, tak třeba chemie používané při pokládce nebo občerstvení pro zaměstnance na pracovišti.

Kromě toho všeho se snažíme minimalizovat dopad naší firmy na životní prostředí v mnoha dalších maličkostech. Ve skladu využíváme ekologické vysokozdvižné vozíky, firemní vozový park postupně začíná využívat ekologičtější způsoby pohonu, sklad i kanceláře vytápíme udržitelnějším způsobem, a tak dále. Zkrátka ekologie a udržitelnost jsou hodnoty pevně zakořeněné v naší firemní DNA a my pilně pracujeme na tom, abychom brzy o sobě mohli prohlásit, že jsme ekologicky udržitelná firma s pozitivním vlivem na životní prostředí.

Jaké ekologické koberce u nás najdete?



Podívejte se na přírodní koberce

Další články z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník světového veletrhu koberců a podlahových krytin?
Číst více
Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Designové trendy přicházejí a odcházejí. Ty, které udají směr letošního roku, si získají vaše srdce. Přečtěte si o trendech pro rok 2024.
Číst více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Všech 365 dní roku 2023 je za námi. Jaké byly? Stály za to! Přečtěte si, čím jsme v Můjkoberci loni žili, co se změnilo a jak moc jsme zlevnili (dost).
Číst více