🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Znáte koberce z ECO pěny?

Hledáte-li ideální řešení podlahové krytiny do dětského pokojíčku nebo dětské herny, pak vězte, že trefou do černého je koberec vyrobený z ECO pěny. Je plně omyvatelný, což ocení především pořádkumilovní rodiče, příjemně měkký a hřejivý, antibakteriální, a navíc neobsahuje žádné škodlivé látky, těžké kovy nebo fosfáty. Zní to dobře, že?

Především pokud máte doma úplně malé dítě, které se teprve chystá na své první krůčky, oceníte, když bude moci plazit po bezpečném povrchu. Určitě jste se někdy setkali s podložkami z ECO pěny, říkává se jim též pěnové puzzle. V mnoha domácnostech jsou velmi oblíbené, nicméně rodiče musí být stále v pozoru, aby malé dítě jednotlivé dílky nerozebralo a neokousalo a část eco pěny nespolklo. Tato situace nehrozí, pokud pěnovým kobercem pokryjete celou místnost. Pod koberec se navíc nedostanou kousky jídla, hraček a nejrůznějšího nepořádku. A všichni přeci víme, že čistota je půl zdraví. 

Bezpečné první krůčky

Podle řady ortopedů i fyzioterapeutů je pěnový koberec navíc dobrým parťákem dětem, plazícím se i lezoucím. Plazící děti musí více zapojit své svaly, protože pěna neklouže. Dítě tak efektivně při každém pohybuje posiluje a zdokonaluje celkovou motoriku. Větším ratolestem, které již lezou po čtyřech, zase podlaha pokrytá ECO pěnou neklouže a lezení je tak bezpečnější, bez rizika potlučení.

Samozřejmě nejvíce pak měkký pěnový koberec oceníte ve chvíli, kdy se vaše ratolest odhodlá vykročit. Rozpačité první krůčky často končí nepříjemným pádem. Díky ECO pěně budou tyto pokusy bezpečnější, na příjemném povrchu, o který se nepotlučou a žádný pokus o dosažení kýžených prvních kroků nepodklouzne.

Do dětského pokoje i herny

Příjemně měkké pěnové koberce se skvěle hodí jak do dětských pokojů, tak do dětských heren i herniček. Péče o ECO pěnu není náročná, dobře se vysává i vytírá. Děti si pěnový povrch naprosto zamilují, je příjemný na dotyk, mohou po něm chodit bosy a nikdy je nebudou zábst nožičky. Rozhodnuto? Pak vás jistě ještě potěší široká nabídka barevných provedení, z kterých si určitě vybere každý.

TOP 5 o kobercích z ECO pěny

  1. Jsou plně omyvatelné
  2. Příjemný materiál, měkký a teplý
  3. Antibakteriální, absolutně vhodný pro alergiky
  4. Neobsahují škodlivé ftaláty, těžké kovy ani formaldehydy a fosfáty
  5. Vyrábějí se v mnoha barevných provedeních, pro kluky, pro holky i v neutrálních barvách

Podívejte se na různé vzory ECO koberců



Zhledněte všechny vzory koberců z ECO pěny

Další články z kategorie Inspirace a trendy

Vánoční kobercová inspirace

Vánoční kobercová inspirace

Vánoce se rychle blíží, a tak si určitě kladete tu nejčastější otázku: jaký vánoční dárek byste měli pořídit svým blízkým? Přečtěte si náš článek s tipy.
Číst více
Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Teplé deky, vůně svíček a procházky ve spadaném listí – ano! Ale podzim ale není jen o tom, hledejte inspiraci v nejnovějších trendech.
Číst více
Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl odráží staletou tradici francouzských venkovských domů a nenapodobitelnou krásu Azurového pobřeží. Jak tohoto stylu dosáhnout v interiéru?
Číst více