🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 36% slevu s kódem PODLAHA15.

Dětský koberec: Kvalitní a dražší, nebo levnější a vyměnit?

Pokud zařizujete nebo modernizujete dětský pokojíček, určitě zvažujete možnosti, čím pokrýt podlahu. Koberec je skvělá varianta se spoustou výhod, které oceníte vy i vaše děti. Podle čeho byste měli koberec vybírat?

Do dětského pokojíčku jsou jasnou volbou koberce s nízkým a hustým vlasem. Jsou příjemně měkké, a navíc jednotlivá vlákna se nedají snadno vytrhnout. Zejména u menších dětí tak nehrozí vyškubávání a strkání chlupů do pusy. Nespornou výhodou těchto koberců je také jejich údržba. Nečistoty a drobky se nedostanou hluboko do koberce a snadno je vysajete.

Koberec navíc dětský prostor příjemně zateplí a zútulní. Zmírňuje také hluk i otřesy, což oceníte především v panelákových bytech. Respektive, nejvíce to ocení sousedi, kteří bydlí pod vámi. Všichni víme, jak mohou být dětské hry divoké, plné běhu, skoků a dupání. Koberec na podlaze dokáže sousedy alespoň trochu ušetřit sdílení dětských dobrodružství.


KOBEREC SE SNADNOU ÚDRŽBOU - Dětský koberec Torino kids 233 WORLD MAP


Zvažte, na jak dlouho koberec máte

Než začnete s výběrem koberce, měli byste si položit zásadní otázku: Na jak dlouho koberec do pokojíčku pořizujete? Za jak dlouho budete chtít pokojíček znovu modernizovat? Odpovědi se zásadně odvíjí od věku vašeho dítěte. Malé děti nadělají spoustu neplechy, i přes veškerou snahu rodičů dříve nebo později rozpatlají po koberci čokoládu, žvýkačky, modelínu, barvičky…jejich fantazie nezná mezí.

Takový koberec tak samozřejmě dříve nebo později bude potřeba čistit, drhnout skvrny a fleky a zachraňovat co se dá. Předpokládá se také, že jak dítě poroste, jeho pokojíček se bude v čase měnit. Budete pořizovat nový nábytek, postel, stůl. A to vše samozřejmě ladit do jednoho stylu. Včetně koberce.

Roli hrají také zájmy a oblíbené postavy vaší ratolesti. To, že dvouleté dítě je nadšené z koberce s oblíbenou pohádkovou postavičkou neznamená, že se mu bude líbit i v předškolním věku. Víly i autíčka jsou sice nadčasové, ale ať chceme nebo ne, děti dospívají a tím se mění i to, co mají rády. Nabídka dětských koberců je opravdu veliká, měnit a experimentovat tak můžete naštěstí dle libosti, podle aktuálních preferencí vašeho miláčka.

Trefou do černého pro každé dítě jsou hrací koberce. Hračky nejsou jen zábava, pomáhají dětem objevovat svět kolem nich. Hraní je dokonce nezbytné pro jejich zdravý vývoj a růst, protože je učí řešit problémy, sociální interakci, kreativitě, rozvíjet logické myšlení i motorické schopnosti. Že už mají vaše děti hraček? Hravé koberce mají hned několik vlastností, které zajisté oceníte. Tepelně izolují, skvěle rozjasní každý interiér, jsou hebké na dotek, pro dětské hry jsou na rozdíl od jiných druhů podlah bezpečnější, a navíc si s nimi užijete spoustu zábavy.

Puberťák si vybere už sám

Pokojíčky starších dětí, zejména těch na prahu puberty, jsou samostatnou kapitolou. Jejich království si chtějí navrhovat samy, mnohdy navzdory rodičům, kteří v očích adolescenta samozřejmě nemají žádný vkus. Nechte dítěti volnou ruku, ať projeví svou fantazii a řekne vám své představy. Včetně koberce, který prostor zútulní. Pokud vaše dítě například hraje na nějaký hudební nástroj, hodit se bude i jako již zmiňované odhlučnění.

Větší děti nedají koberci už tolik zabrat jako malé děti, investice je to tedy již dlouhodobá, minimálně na několik let. I v kategorii těchto koberců je v nabídce nepřeberné množství vzorů i barev. Stačí se jen alespoň trošku shodnout na představách rodičů a pubertálního dítěte. A to bude vlastně na celé akci asi to nejsložitější. Držíme vám palce!

Podívejte se na všechny dětské koberce

Další články z kategorie Kusové koberce

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Je cool, funky a trochu bizardní, ale zároveň šik, vytříbený a individualistický. Přečtěte si článek o funky stylu.
Číst více
Jak vybrat běhoun do domácnosti? Praktický návod

Jak vybrat běhoun do domácnosti: praktický návod

U nás najdete více než 300 vzorů i běhouny na míru. Jak vybrat ten nejvhodnější? Přečtěte si náš článek a budete mít jasno.
Číst více