🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Náš nejoblíbenější kouzelný koberec: Gabbeh

Zapomeňte na chvilku na Aladina a jeho létající kouzelný koberec, protože dnešní hvězdou jsou koberce Gabbeh! Tato mistrovská díla, která mají svůj původ v Íránu, se dnes vyrábějí i v dalších zemích, jako je třeba Indie. Pokud jste si vždy přáli vlastnit kus kouzla, který by vám zároveň zpříjemnil domov, je čas si pořídit Gabbeh.


Gabbeh, což v překladu z fársí znamená "hrubý" nebo "přírodní", byl původně vytvářen kočovnými kmeny íránských hor. Dnes se však tyto koberce šíří po celém světě, stejně jako jejich dobrá nálada. Ačkoli nemohou létat, jejich živé barvy a jedinečné vzory vás zaručeně vytáhnou k designovému nebi.


Koberce Gabbeh mohou mít různé barvy i motivy, všechny jsou ale svázány s přírodou. A tak se na těchto kobercích často objevují koně, sloni a další krásná zvířata.


Někteří tvrdí, že gabbeh koberce mají magické schopnosti. Nikdo neví, jak to dělají, ale záhadně dokáží proměnit obyčejnou místnost v útulné a stylové prostředí.

Koberce z řady Asra

Zhlédněte několik fotografií z výroby koberců, které jsme měli možnost vyfotit přímo v Indii

Podívejte se na Gabbeh koberce v naší nabídce



Zhlédněte všechny koberce Gabbeh

Další články z kategorie Inspirace a trendy

Vánoční kobercová inspirace

Vánoční kobercová inspirace

Vánoce se rychle blíží, a tak si určitě kladete tu nejčastější otázku: jaký vánoční dárek byste měli pořídit svým blízkým? Přečtěte si náš článek s tipy.
Číst více
Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Teplé deky, vůně svíček a procházky ve spadaném listí – ano! Ale podzim ale není jen o tom, hledejte inspiraci v nejnovějších trendech.
Číst více
Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl odráží staletou tradici francouzských venkovských domů a nenapodobitelnou krásu Azurového pobřeží. Jak tohoto stylu dosáhnout v interiéru?
Číst více