🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Teplé deky, vůně svíček a procházky ve spadaném listí – ano! Ale podzim ale není jen o tom, hledejte inspiraci v nejnovějších trendech pro svůj domov a vytvořte si doma útulnou atmosféru. Letošní novinky si zamilujete a věřte, že tento podzim bude barevný a netradiční.

Interiéry podle podzimních trendů jsou radostné, hravé s odkazy na retro vzory a mladistvé, budou vás bavit svou originalitou. Minimalismus posledních let vystřídala výrazná barevná paleta.



Podívejte se na všechny podzimní koberce

Podzim je o vzorech

Tak jako podzim čaruje v přírodě a kompletně mění vzhled krajiny, tak i letošní sezóna je celá o výrazných vzorech. Dodáte jimi energii každodennímu životu: vyberte si kostky, proužky nebo květy, i retro vzory zažívají své znovuzrození.

Ručně všívaný kusový koberec Illusion Candy Multi

Nedržte se tradic, letošní podzim bude barevnější

Barvy jsou to, co nás na podzimu fascinuje nejvíce, ale letos nebude hrát hlavní roli jen oranžová, červená nebo hnědá. Letošní podzim bude hravý, hořčicová žlutá je v centru pozornosti, ale je dovoleno kombinovat ji s dalšími barvami.

Kusový koberec Abstract Collage Ochre/Natural

Popusťte uzdu fantazii, opusťte zažité stereotypy a přineste do svého domova svěží vítr. Letošní sezóna jaro/léto přinesla do módy i interiérů mnoho odstínů růžové, zelené a dalších výrazných barev. Vliv pantone barvy roku 2023 - Viva Magenta přetrvá i v podzimních konceptech. Tato vášnivá sytě růžová barva bude pro podzimní dekorování domova to pravé.

Kusový koberec Spectrum Waltz Multi

Zelená jako návrat ke klidu a přírodě je dalším letošním trendem. Barva, která symbolizuje harmonii, ale také zdraví a bezpečí, má opět základy i v retro interiérech. V kombinaci s hořčicově žlutou vznikne neodolatelná kombinace, klidná, hřejivá i povzbuzující zároveň.  

Kusový koberec Mottle Jute Ombre Green

Nejvýraznějším barevným trendem letošního roku se bezesporu stala kombinace červené a modré. Tento barevný směr pokračuje i na podzim, nejsnáze se ujímá u menších interiérových detailů, ale pro odvážné milovníky designu je načase, aby červená barva zazářila i na větších kusech nábytku.

Nic nezkazíte ani modrou barvou, která obzvlášť vynikne v zajímavých vzorech.

Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-JKM Silver/blue-red

Koberec jako doména interiéru

Koberce se stávají hlavní součástí interiérového designu, zejména s přicházející zimou. Ve výrazných odstínech a vzorech navíc zastupují i solitérní prvek domova, dokonce kus umění. Udržitelnost není v interiéru jen trendem, ale nutností, moderní koberce z juty také hrají barvami a vzory, díky svému přírodnímu vzhledu a vysoké odolnosti začínají být opět žádaným artiklem. Budou se vyjímat v neutrálně zařízených interiérech, kde vytvoří žádaný kontrast.

Kusový koberec Jubilant Medina Jute Natural/Multi

Venkovní koberce na terasu nebo balkón

Koberce, které odolají vlhku, dešti i slunečním paprskům jsou velkým letošním hitem. Z podzimních trendů se tak můžete těšit i na balkóně nebo terase, s teplým nápojem, zabaleni do deky. Díky speciálním materiálům bude jejich údržba velmi snadná. Teplá žlutá barva potěší zejména v období, kdy se nám již budou sluneční paprsky vyhýbat. Barevných kombinací je velké množství, zkuste svůj venkovní prostor doladit k vnitřnímu interiéru, bude pak působit jako pokoj navíc.

Kusový koberec Lunara Ochre kruh – na ven i na doma

Stylové podzimní uvítání

Designové a vtipné rohože vykouzlí podzimní atmosféru hned u dveří, kde vřele přivítají celou rodinu i návštěvy. Navíc díky praktickému a odolnému kokosovému vláknu zvládnou udržet nečistoty mimo domov.

Pro dokonalý výsledek stačí přidat několik dalších dekorací, či venkovních rostlin. Nemusíte být mistrem aranžování, stačí vedle dveří postavit barvami hrající vřes v květináči, naaranžovat větvičky, nebo na dveře upevnit věnec.

Rohožka Mix Mats Cocos 105706
Podívejte se na všechny podzimní koberce

Další články z kategorie Inspirace a trendy

Vánoční kobercová inspirace

Vánoční kobercová inspirace

Vánoce se rychle blíží, a tak si určitě kladete tu nejčastější otázku: jaký vánoční dárek byste měli pořídit svým blízkým? Přečtěte si náš článek s tipy.
Číst více
Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl odráží staletou tradici francouzských venkovských domů a nenapodobitelnou krásu Azurového pobřeží. Jak tohoto stylu dosáhnout v interiéru?
Číst více
Jak zařídit interiér v originálním eklektickém stylu?

Jak zařídit interiér v originálním eklektickém stylu?

Eklektický interiérový design se vyznačuje rozmanitou, avšak pečlivě promyšlenou směsí estetických a funkčních prvků. Přečtěte si více.
Číst více