🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Do kterých místností se hodí vinyl, kam PVC a kam koberce?

PVC podlahy mají velkou tradici a v posledních letech se tento materiál podařilo významně zdokonalit. Nabízí velkou škálu vzorů, dodává se v rolích a hodí se do bytů, kde chodíte naboso. Jakožto anti alergenní je ideální do domácností alergiků, do kanceláří i nemocnic. Snadno se udržuje, dobře izoluje teplo i hluk a odolá škrábancům. Můžete jej doplnit i podlahovým vytápěním.

Výhodou vinylových podlah je vysoká odolnost proti poškrábání, realistický vzhled – věrně imitující dřevo, kámen i dlažbu, a také možnost kombinace s podlahovým vytápěním. Vlhkosti odolá lépe než PVC, a proto jej můžete položit i do koupelny. Standardně se dodává po dílcích, které usnadňují pokládku. Oceníte jej v domácnosti, kde jsou děti a domácí mazlíčci.

Metrážové koberce většinou volíme do místností se střední zátěží: ložnice, jídelny, či obývací pokoje. Chodby, haly a dětské pokoje bývají frekventovanější, proto by měl koberec umístěný v těchto prostorách splňovat vyšší nároky. Jeho údržba je oproti PVC a vinylu náročnější, a proto volte vyšší kvalitu. Na druhou stranu koberec obvykle poskytuje vyšší míru komfortu, než jiné podlahy a i jeho cena může být velmi dobrým důvodem, proč vybrat právě tuto podlahovou krytinu.

Speciální kategorií jsou pak travní koberce. Ty se používají ve vnitřních i venkovních prostředích, na terasách, v okolí bazénu či dětského hřiště, na parkovacích stáních, ale uplatnění najdou i na balkonech či lodžiích.

Protože v dnešní době nikdo nemá čas číst a my máme rádi jednoduché a rychlé rady, tady to máte ve zkratce černé na bílém:

Levná krytina na málo frekventovaná místa v domě: PVC nebo koberec
Odolná krytina do bytu či kanceláře: vinyl nebo zátěžové PVC či zátěžový koberec
Do exteriéru: travní, outdoorové koberce
Pro maximální míru komfortu: koberec
Krytina, která vydrží opravdu dlouho: vinyl
Aktuální trendy: vinyl + kusový koberec
Do kuchyně: vinyl nebo odolné PVC
Pro maximální zvukovou izolaci: koberec + podložka pod něj

Ale víte, jak to je. Fantazii se meze nekladou a ani jiné použití podlahové krytiny, než je výše uvedeno, není špatně. Záleží jen na Vašich preferencích. A pokud si nejste jisti, rádi Vám poradíme.

Jakou podlahu vybrat?

Teď, když víte rozdíly, zhlédněte nabídku:



Metrážové koberce PVC podlahy Vinylové podlahy

Další články z kategorie Aladinův rádce

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Koberec má v interiéru svou velkou úlohu: dokáže vhodně doplnit vybavení místnosti, stane se nosným dekorativním prvkem, vymezí prostor pro zábavu a vnese do prostoru rovnováhu.
Číst více
Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Pro alergiky je prostředí domova klíčovým faktorem pro zdraví a pohodu. Výběr správné podlahy může mít vliv na kvalitu vzduchu v místnosti a na množství alergických reakcí. Přečtěte si náš článek.
Číst více