🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Vánoční kobercová inspirace

Vánoce se rychle blíží, a tak si určitě kladete tu nejčastější otázku: jaký vánoční dárek byste měli pořídit svým blízkým? Tento průvodce Aladinovými dárky vám pomůže vybrat pro každého to pravé, krásné a praktické zároveň.

Vánoční inspirace

Koberec pod stromeček – stylový a praktický

A co nadělit pod vánoční stromeček jiného než právě kulatý koberec? Bude nejen stylovým doplňkem vašeho slavnostně dekorovaného interiéru, ale uchráníte svou podlahu od možného poškození stojanem a snadno uklidíte spadané jehličí po skončení vánočních svátků.

Aranžování dárečků bude na Štědrý den nejen kouzelné, ale i praktické. 

Jednobarevný, se vzorem, chlupatý nebo z přírodního materiálu. U nás si vyberete koberec do každého prostoru. Doručení vámi vybraného kousku ještě před svátky je samozřejmostí.


Omrkněte koberce pod stromeček
Koberec pod stromeček

A co děti? Ať si hrají!

Malovat na koberec? Ano, zatímco vy si dopřejete kafíčko a zasloužený odpočinek, děti se zabaví omalovánkou na koberci. A až bude hotovo, koberec vyperete a může se začít znova.

V dnešní době mají děti téměř vše, co by kdy mohly chtít nebo potřebovat. Ježíšek ale může vykouzlit koberec do nově zařízeného pokojíčku nebo proměnit ten stávající. Objevte kvalitní koberce z velké nabídky, nadchnete teenagery i ty nejmenší. Dětem na jejich malém království záleží, potěšíte je hebkým vlasem, zajímavým vzorem nebo oblíbenou barvou, dárek je navíc bude těšit i několik dalších let.


Omrkněte dětké koberce
Kobercové omalovánky

Nemáte doma právě malého Picassa? Nevadí, hrací koberce zabaví všechny děti, které rády poskakují nebo mají dobrodružného ducha. Zažijí spoustu zábavy a díky příjemnému vlasu budou na koberci trávit čas i při odpočinku.

Trendy barvy letošních Vánoc?

Tradičními barvami nic nepokazíte. A proč se vlastně červená a zelená staly symboly tohoto svátečního období? Kromě toho, že jsou to barvy bezesporu krásné, mají také svůj kulturní význam. Od červeného mikulášského pláště po zelené větvičky, které znamenají hojnost.

Ještě předtím, než byly tyto barvy spojeny s Vánocemi, byly červená a zelená barvami červeného vína a zelených listů, které se používaly při oslavách zimního slunovratu, přičemž některé z těchto tradic přešly do Vánoc, včetně dvou populárních barev. V keltských oslavách se ctila také cesmína, pro krásné stále zelené listy a výrazné červené plody.

Dalšími oblíbenými barvami Vánoc je bílá a zlatá. Obě krásně doplňují červenou i zelenou, takže tato kombinace dává smysl. Stříbrná, modrá a fialová jsou také hojně využívanými odstíny. Stříbrná je velmi sváteční, modrá odkazuje na Ježíšovu matku Marii a fialová je výraznou barvou adventu.

Která barva nejvíc oslovuje Vás? Koberec ve správném odstínu může proměnit vánoční náladu u vás doma! Vybírejte z naši nabídky koberce, které doručíme ještě před svátky.


Omrkněte kusové koberce
Fialové koberce

Originální rohožka

Od maminky po bratra, nebo možná i pro sebe? Z velké nabídky unikátních rohoží potěšíte každého, včetně milovníka zvířecích mazlíčků, prosecca anebo filmových hlášek.


Podívejte se na všechny produkty, které dodáme do Vánoc

Další články z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník světového veletrhu koberců a podlahových krytin?
Číst více
Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Designové trendy přicházejí a odcházejí. Ty, které udají směr letošního roku, si získají vaše srdce. Přečtěte si o trendech pro rok 2024.
Číst více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Všech 365 dní roku 2023 je za námi. Jaké byly? Stály za to! Přečtěte si, čím jsme v Můjkoberci loni žili, co se změnilo a jak moc jsme zlevnili (dost).
Číst více