🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 36% slevu s kódem PODLAHA15.

Koberce pro děti, aneb jak vybrat ten nejlepší

Ať už právě plánujete pořízení nového koberce pro malou princeznu, milovníka zvířátek, cestovatele nebo pro dospívajícího studenta, u nás určitě vyberete ten pravý. Zvolte takový kousek, který bude přímo pro obyvatele pokoje, zútulní interiér a zároveň bude praktický. Možností barev, vzorů a materiálů je velké množství.

Celoplošný nebo kusový?

Pokud máte v pokoji novou podlahu, nebo zrenovované parkety, byla by škoda zakrýt je celoplošným kobercem. Navíc v dětském pokoji se bude daleko lépe udržovat koberec kusový. Snadno jej zvednete, vysajete z obou stran, nebo dokonce vyperete. Kusových koberců může být v pokoji i několik, vzájemně se doplní, nebo poslouží více dětem.
Do velmi malých pokojů volte raději celoplošný koberec, který zútulní a prosvětlí prostor, nebudete tak řešit případné okraje koberce, které mohou v malých prostorech vadit.


Jaký zvolit materiál, aby byla údržba co nejjednodušší?

Skvělou volbou do dětského pokoje by byl koberec vlněný, který má skvělé izolační vlastnosti a je velmi příjemný na dotek. Údržba vlněného koberce ale bude komplikovanější, nehledě na vyšší pořizovací cenu a pokud nemáte zrovna vzorného potomka, může se z čištění koberce stát pravidelná a nepříjemná činnost.
Dalším materiálem, který je příjemný na dotek, zvládne vysoké zatížení a je snadný na údržbu je polyamid. U kusových koberců se tento materiál používá pro nízkou smyčku vlákna, která je odolná a vzor na ni bývá natištěn. Tento způsob výroby koberce nahrává nízké ceně. U polyamidových metráží se obvykle jedná o kvalitní koberce, jež jsou odolnější než polypropylenové koberce, bývají lesklejší a mívají takzvaný efekt map. To znamená, že se mění barva koberce podle toho, jak se nahne vlas. Nejčastější volbou u kusových koberců bývají koberce z materiálu Heatset, který je odolný, příjemný a díky antistatické úpravě se také velmi dobře čistí. Barvy heatsetových koberců navíc často bývají velmi výrazné a kontrastní, takže dětský pokoj dokáží oživit.


Kam umístit kusový koberec?

Pro menší děti bude vhodné koberec umístit do hrací zóny. Koberec izoluje chlad, takže dalším vhodným místem bude prostor okolo postele. Koberce nejsou zrovna vhodné pod psací stůl, nebo pod skříň. Volte takovou velikost koberce, aby se Vám snadno udržoval bez nutnosti hýbat těžkým nábytkem.


Barva a vzory jsou pro děti stěžejní

Při výběru koberce berte v úvahu vybavení pokoje, barvu podlahy a také vkus dítěte, nechte jej, aby se na výběru koberce podílelo a mělo v pokoji takový, který jej bude bavit a bude podle jeho představ. Možná jej díky tomu bude i sám udržovat v dokonalé čistotě.
Nebojte se výraznějších barev, protože koberec může být i zajímavým solitérem a oživit jinak jednoduché vybavení pokoje.


Koberec, jako omalovánka? Ano, i takovou variantu nabízíme

Unikátním kobercem jsou tak zvané kreslící koberce! Po vybarvení koberec jednoduše vyperete a dítě může se svou kreativní činnost začít nanovo. Jedná se o skvělou možnost, jak zabavit děti, užít si společnou legraci a nestresovat se s případným poškozením drahého koberce. Nabízíme velké množství vzorů. Cena koberce je navíc více než příznivá, a tak se může jednat i o skvělý dárek, třeba pod stromeček.



Podívejte se na všechny dětské koberce

Další články z kategorie Kusové koberce

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Je cool, funky a trochu bizardní, ale zároveň šik, vytříbený a individualistický. Přečtěte si článek o funky stylu.
Číst více
Jak vybrat běhoun do domácnosti? Praktický návod

Jak vybrat běhoun do domácnosti: praktický návod

U nás najdete více než 300 vzorů i běhouny na míru. Jak vybrat ten nejvhodnější? Přečtěte si náš článek a budete mít jasno.
Číst více