🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Jak správně vybrat rohož?

Vstupní dveře do bytu i do domu jsou bránou do vašeho království. Měli byste jim proto věnovat pozornost. Stejně jako rohožce, přes kterou projde každý, kdo k vám vstupuje. Nejen že může být ozdobou, ale ulehčí vám úklid a díky správně vybrané rohožce docílíte i zdravější domácnosti.  

Než začnete s výběrem, je třeba si připomenout, že není rohož jako rohož. Můžeme se totiž bavit o čisticí zóně venku před budovou nebo domem, ale stejně tak můžeme mít na mysli rohož, kterou máme před samotným bytem či konkrétní kanceláří.

Venkovní rohože jsou zpravidla zapuštěné do země. Vnitřní rohožky jsou jakýmsi čisticím koberečkem. Ať tak či onak, jedno mají společné – nejsou vyrobené z příjemného materiálu. To je totiž jejich podstata, aby dokonale plnily svou funkci. Studie dokonce prokázaly, že rohože a rohožky zachytí až 80 % špíny, kterou si na botách nosíme domů.

Zejména venkovní rohože by měly být vyrobeny z tvrdých odolných štětin, které z bot příchozích sundají na podzim bahno, v zimě sníh a v létě jemné kamínky. Vnitřní rohože mají pak za úkol boty dočistit, hrubou práci ale už tolik neplní. Štětinky jsou o něco jemnější, vyrobeny například z kokosových nebo bambusových vláken. V oboru případech platí, že o čisticí zóny se musíte pravidelně starat, vyklepávat, čistit i vysávat. Jedině tak vydrží jejich funkčnost dlouho.

Vybrat si můžete z pestré nabídky barev, s nápisy, jednobarevné i s různými ornamenty. V každém případě byste měli výběru věnovat dostatečnou pozornost. Se špínou a bahnem před dveřmi na své hosty moc velký dojem neuděláte.

Chcete mít doma něco, co opravdu nikdo jiný nemá? Navrhněte si svou vlastní rohožku a my vám ji vyrobíme! Ať už si vyberete krásnou fotku například z vaší dovolené, vtipný text či firemní logo, pro nás to není problém.


VTIPNÉ ROHOŽKY - rozveselí každou návštěvu

Podívejte se na rohožky v našem sortimentu



Zobrazit všechny rohožky

Další články z kategorie Inspirace a trendy

Vánoční kobercová inspirace

Vánoční kobercová inspirace

Vánoce se rychle blíží, a tak si určitě kladete tu nejčastější otázku: jaký vánoční dárek byste měli pořídit svým blízkým? Přečtěte si náš článek s tipy.
Číst více
Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Inspirujte se v interiéru podzimními trendy letošního roku

Teplé deky, vůně svíček a procházky ve spadaném listí – ano! Ale podzim ale není jen o tom, hledejte inspiraci v nejnovějších trendech.
Číst více
Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl odráží staletou tradici francouzských venkovských domů a nenapodobitelnou krásu Azurového pobřeží. Jak tohoto stylu dosáhnout v interiéru?
Číst více