😮 Slevy až 50 % na tisíce produktů! Jen do pondělí probíhají Dny Můjkoberec!

Představení PVC podlah

Moderní PVC podlahy neboli lina, jsou vyráběny za pomoci těch nejpokročilejších technologií. Mnohdy ani není na první (ani druhý) pohled poznat, zda se jedná o lino nebo parkety, prkna nebo dlažbu. Vybíráte novou PVC podlahu? Pak do hodnotících kritérií nezapomeňte zahrnout i cenu. V této oblasti totiž platí rovnice – čím dražší, tím kvalitnější.

PVC podlahové krytiny jsou aktuálně velkým hitem. Pokud výběru věnujete dostatečnou pozornost, mohou vám sloužit dlouhá léta a vašemu domovu dát nový a velmi příjemný rozměr. Musíte být ale připraveni a ochotni do lina zainvestovat.

Levnější PVC podlahy mají slabou nášlapnou plochu, jsou méně odolné a za relativně krátkou dobu začínají vypadat lacině. Navíc nebývají příliš odolné proti mechanickému poškození.

Naopak ty ve vyšších cenových relacích mají vysokou tloušťku materiál i nášlapné vrstvy. Do bytových prostor vybírejte PVC podlahu s minimální tloušťkou 0,35 mm. Vybírejte také podle šíře role, v kterých se prodávají. Čím širší, tím méně spár budete muset řešit a tím lépe bude vaše nová podlaha vypadat. Vybírat můžete z variant tzv. heterogenních, které jsou složeny ze tří vrstev nebo homogenních, tvořených z jedné vrstvy, které jsou kvalitnější, a tudíž také dražší.

U obou provedení platí, že pokládka PVC podlahy je relativně snadná a rychlá. Podlaha nepotřebuje žádnou speciální péči, je vhodná pro alergiky, má skvělé tepelné i izolační vlastnosti, údržba je snadná, pravidelným vytíráním docílíte čistého a hygienického prostředí. Současná lina jsou zkrátka vysoce moderní podlahovou krytinou, která zútulní prostor i nabídne funkční řešení například do kanceláří i restaurací. Při nákupu se ale nebojte dostatečně otevřít svou peněženku. Jedině tak docílíte kýženého efektu.
PVC podlaha do bytu i kanceláře

Podívejte se na bestsellery PVC podlah v našem sortimentu



Zobrazit všechny PVC podlahy

Další články z kategorie PVC a lino

Jak nainstalovat podlahové lišty

Jak nainstalovat podlahové lišty

Zde se dozvíte, jak nainstalovat podlahové lišty, včetně potřebných nástrojů a základních kroků pro dosažení profesionálního výsledku.
Číst více
NÁVOD: Jak na vyrovnání podlahy při pokládce?

Jak na vyrovnání podlahy aneb srovnejte si to!

Rozhodnuto. Budete pokládat novou podlahu nebo koberec a nevíte, kde přesně začít? Poradíme vám.
Číst více
Jaký je rozdíl mezi PVC, laminátovou a vinylovou podlahou?

Jaký je rozdíl mezi PVC, laminátovou a vinylovou podlahou?

Hodinky nejsou holinky, vinyl není lino. Jak se neztratit v pojmech? Jak si vybrat materiál podlahové krytiny. Vinyl, lino, PVC?
Číst více