🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Co je to penetrace podlahy a k čemu je dobrá?

Penetrace je nátěr, který zpevní nesoudržné podklady, sjednotí savost povrchu a také připraví podlahu na případné další povrchové úpravy. Penetrace se používá v poslední fázi před tím, než položíte podlahu nebo dlažbu. Díky penetraci vám vznikne čistý a pevný podklad, ke kterému další vrstva lépe přilne, a rozhodně na ní nedoporučujeme šetřit. 

Kdy byste měli penetraci aplikovat? 

Aplikaci nátěru provádějte vždy, když strháváte původní lepenou podlahovou krytinu, nebo pokud bylo nutné podlahovou plochu brousit.  

Penetrace je založená na pronikání nosného média (tedy vody, rozpouštědel a dalších chemikálií) do podlahy. Natírací penetrační hmota obsahuje látku, která podporuje vlastnosti daného povrchu, respektive zajišťuje trvanlivost požadovaných vlastností podkladu. Nátěr musí proniknout až do podkladové vrstvy, většinou do hloubky nejvýše 1 mm, u silněji zvětralých povrchů může i hlouběji.

Stává se, že řemeslníci i domácí kutilové, kteří se do úpravy podlah pustí svépomoci, na penetraci chtějí ušetřit, a tak tuto fázi ignorují. Ale pozor! Nepenetrována podlaha nemá sjednocenou savost, podklad špatně drží, podlaha tedy může začít praskat. Prach a občas něco rozlitého na zemi pak vedou k narušení struktury podlahy. Zkrátka, bez penetračního nátěru to dlouhodobě nepůjde.

Aplikace nátěru není složitá, stačí vám podlahový váleček a dodržet dávkování dle instrukcí na obalu s penetrační hmotou.

Správná penetrace na podlaze vytvoří film, který po zaschnutí je ve vodě nerozpustný. Po zaschnutí už stačí jen položit vaši vysněnou podlahovou krytinu a s úsměvem a dobrým pocitem se ohlédnout za dobře odvedenou prací.

Penetrace podlahy

Jaké penetrace u nás najdete?





Podívejte se na penetrace v naší nabídce

Další články z kategorie Aladinův rádce

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Koberec má v interiéru svou velkou úlohu: dokáže vhodně doplnit vybavení místnosti, stane se nosným dekorativním prvkem, vymezí prostor pro zábavu a vnese do prostoru rovnováhu.
Číst více
Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Pro alergiky je prostředí domova klíčovým faktorem pro zdraví a pohodu. Výběr správné podlahy může mít vliv na kvalitu vzduchu v místnosti a na množství alergických reakcí. Přečtěte si náš článek.
Číst více