🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Jak vybrat běhoun do domácnosti: praktický návod

Běhouny představují elegantní a praktické řešení pro interiérový design, které může do vaší domácnosti vnést novou úroveň stylu a funkčnosti. Kromě toho, že jsou atraktivní, také chrání podlahy a zvyšují komfort chůze. Výběr toho správného běhounu pro vaši domácnost však může být složitý, pokud nevíte, na co se máte zaměřit. Tady je několik klíčových kritérií, které by vám měly pomoci při výběru:

1. Velikost a tvar:

Než začnete hledat běhoun, určete rozměry, které potřebujete. Měřte prostor, do kterého chcete běhoun umístit, a ujistěte se, že si vyberete takový, který odpovídá tvaru a velikosti daného místa. Pro úzké a dlouhé prostory jsou ideální dlouhé a úzké běhouny, zatímco pro větší plochy můžete zvolit širší variantu.

2. Materiál:

Běhouny jsou k dispozici v různých materiálech, včetně vlny, syntetiky, bavlny a juty. Každý materiál má své klady a zápory, takže si vyberte ten, který odpovídá vašim potřebám. Pokud hledáte něco trvanlivého a odolného proti skvrnám, může být vhodná syntetika. Pro komfort a luxusní vzhled je ideální přírodní běhoun, například z vlny. Bavlna je lehká a snadno se čistí, zatímco juta je ekologická a vysoce odolná.

3. Barva a design:

Běhoun by měl odpovídat celkovému vzhledu vaší domácnosti. Barva a design by měly harmonizovat s ostatními prvky interiéru. Světlé barvy mohou malý prostor opticky zvětšit, zatímco tmavé barvy a výrazné vzory mohou skrýt skvrny a špínu.

U nás najdete širokou škálu běhounů
Více než 300 různých vzorů běhounů v nabídce

4. Údržba:

Nezapomeňte zvážit, jak snadno lze běhoun udržovat. Některé materiály a vzory jsou náchylnější k uchování špíny a skvrn než jiné. Pokud máte domácí zvířata nebo malé děti, může být praktické zvolit běhoun, který lze snadno čistit a odolává skvrnám.

5. Bezpečnost:

Běhouny mohou způsobit skluz a pády, pokud nejsou řádně zajištěny. Při výběru běhounu se ujistěte, že má na spodní straně protiskluzovou vrstvu nebo pořiďte protiskluzový podklad, který běhoun udrží na místě.

6. Cena:

Ceny běhounů se mohou velmi lišit v závislosti na velikosti, materiálu a designu. Stanovte si rozpočet, ale pamatujte, že levnější běhouny mohou být méně odolné a nemusí tak dlouho vydržet.

Nákup běhounu je investicí do vašeho domova, takže si udělejte dostatek času na to, abyste našli ten pravý. Vezměte v úvahu všechny výše uvedené faktory, abyste byli se svým výběrem spokojeni. Ať už hledáte běhoun, který zvýrazní vaše nábytek, nebo jen něco, co ochrání vaše podlahy, správně vybraný běhoun může vaši domácnost obohatit o novou dimenzi komfortu a stylu.

Nabízíme i běhouny na míru
Velkou část běhounů z naší nabídky dodáváme s délkou na míru

Jaké běhouny u nás najdete?

Podívejte se na všechny běhouny

Další články z kategorie Aladinův rádce

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Průvodce kusovými koberci. Jak vybrat ten pravý?

Koberec má v interiéru svou velkou úlohu: dokáže vhodně doplnit vybavení místnosti, stane se nosným dekorativním prvkem, vymezí prostor pro zábavu a vnese do prostoru rovnováhu.
Číst více
Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Ušetřete až několik tisíc ročně za topení. Kupte si koberec

Věděli jste, že můžete ušetřit až několik tisíc ročně za náklady na topení koupí vhodného koberce?
Číst více
Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Které podlahové krytiny jsou vhodné pro alergiky?

Pro alergiky je prostředí domova klíčovým faktorem pro zdraví a pohodu. Výběr správné podlahy může mít vliv na kvalitu vzduchu v místnosti a na množství alergických reakcí. Přečtěte si náš článek.
Číst více