🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Luxusní interiér v glamour stylu

Okázalý, luxusní a smyslný – glamour interiér je pro opravdové požitkáře. Elegantní nábytek, třpyt doplňků a luxusní textilie posouvají tento styl na úroveň obydlí slavných. Použít jej můžete do všech místností Vašeho domova a pokud jste vždy obdivovali honosná sídla hollywoodských hvězd, bude tento styl to pravé pro Vás.

Článek pro vás napsala naše designérka

Pavla Tvrdíková
Profesionální bytová designérka
Znáte z TV Prima (Mistři dílny)
Více o Pavle


Pojďme si tedy říct, jak vytvořit tento okouzlující styl

1. Dojem hraje hlavní roli

„Glam“ znamená půvab, a tak musí tento styl upoutat na první pohled dokonalým konceptem. Interiér evokující atmosféru života na vysoké noze si klade za cíl hýčkat hlavně duši. Výrazné elegantní kusy nábytku k sobě v prostoru dokonale ladí. Kvalitní materiály, lesk kovu, luxusní textury a motivy by měly být hlavními prvky tohoto stylu.

Buďte odvážní s dekorováním zdí, glamour styl vyžaduje elegantní nástěnné lišty, velká zrcadla nebo výrazné tapety s kovovým leskem či 3D efektem.

Oknům budou slušet textilie, které jsou zavěšeny od stropu až k zemi v pravidelných skladech. Na doplňcích je použit materiál jako sklo, lesklý kov, mramor, masivní dřevo nebo kůže. U stropu visí okázalý křišťálový lustr.

Glamour styl může být romanticky zdobný s jemnými liniemi, ale také elegantně minimalistický s jednoduchými prvky.

Koberec ve stylu Glamour
Koberec ve stylu Glamour

2. Čalouněný nábytek z kvalitních látek

Propracované detaily čalounění jsou v glamour interiéru důležité. Nábytek s prošívanými vzory, ať už jde o čelo postele nebo pohovku, dodá prostoru okamžitý dotek luxusu. Držte se neutrálních barev, abyste podpořili tvar přepychového nábytku. Elegantní a pohodlné zároveň, budete se cítit jako v pětihvězdičkovém hotelu.

Koberec u postele ve stylu Glamour
Koberec u postele ve stylu Glamour

3. Zaměřte se na plyšové a lesklé textury textilií

Vzhled a dojem z okouzlujícího prostoru by měl být také hmatatelný. Pokud jde o materiály textilií, vsaďte na samet, hedvábí nebo brokát v jemných vzorech. Koberce ve stylu Glamour musí potěšit vaše bosá chodidla příjemným vlasem z extrémně jemného materiálu.

Se vzory to nepřehánějte a vyberte si jeden, díky němuž bude váš interiér působit vícerozměrně, aniž by byl přeplněný. V jednoduchosti je krása, jeden vzor doplňte již minimalistickými prvky a zaměřte se na vysokou kvalitu, která nejlépe poslouží rafinovanému estetickému účelu.

Jeden ze znaků Glamour stylu jsou extrémně jemné materiály
Jeden ze znaků Glamour stylu jsou extrémně jemné materiály

4. Minimalistické barevné schéma

Jednoduchá barevná paleta dá vyniknout jednotlivým kouskům nábytku. Volte neutrální barevné schéma bílých, smetanových až béžových odstínů, které můžete doplnit o jednu výraznou barvu.

Výchozím bodem bude učinit rozhodnutí o atmosféře, kterou chcete prostorem navodit. Prostorná a vzdušná bude vyžadovat světlé tóny se zlatým leskem. Tajemná atmosféra si žádá tmavší tóny, např. šedou nebo fialovou s leštěným stříbrným dotekem kovu.

Koberce s tmavšími tóny
Koberce s tmavšími tóny

5. Harmonie celku

U tohoto stylu více než u jiných je důležitá celková harmonie prostoru. Vytvořte si jasně danou barevnou paletu, nepřehánějte to s dekoracemi. Stačí několik kousků, které reprezentují luxus jako párové lampy, robustní vázy nebo zajímavé sochy či obrazy. Tento styl musí mít také vytříbenou podlahovou krytinu. Koberec se může stát ústředním prvkem, od kterého se odvíjí ostatní vzory a textury. I zde platí pravidlo, že by měl být zejména nepřehlédnutelný.

Koberec ve stylu Glamour umí dodat prostoru harmonii
Koberec ve stylu Glamour umí dodat prostoru harmonii

Podívejte se na koberce v glamour stylu



Podívejte se na všechny koberce ve stylu Glamour

Další články z kategorie Interiérové styly

Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Interiér ve funky stylu – pro umělecké duše

Je cool, funky a trochu bizardní, ale zároveň šik, vytříbený a individualistický. Přečtěte si článek o funky stylu.
Číst více
Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl v interiéru – jednoduchá rafinovanost francouzského venkova

Provence styl odráží staletou tradici francouzských venkovských domů a nenapodobitelnou krásu Azurového pobřeží. Jak tohoto stylu dosáhnout v interiéru?
Číst více
Jak zařídit interiér v originálním eklektickém stylu?

Jak zařídit interiér v originálním eklektickém stylu?

Eklektický interiérový design se vyznačuje rozmanitou, avšak pečlivě promyšlenou směsí estetických a funkčních prvků. Přečtěte si více.
Číst více