🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Uložit

Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová

  • Japonská kvalita
Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová

Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová

Vinylová podlaha v šedobéžovém barevném provedení Vás jistě překvapí věrohodným dřevěným vzorem. Jedná se o lepené dílce, které jsou snadné na výměnu v případě poničení. Ochranná vrstva PUR a poměrně tlustá nášlapná vrstva zajišťují vysokou odolnost. Proto se hodí nejen do domácností, ale i do komerčních a průmyslových objektů. K produktu se hodí Lišta PVC obvodová SLK50 W472 Pekan granit.   Více informací
Doprava zdarma, vrácení zdarma do 1 roku
Doprava i vrácení ZDARMA do ČR a SR
Možnosti dopravy a platby

Více informací

Jak změřit místnost? V případě, že máte místnost nepravidelného tvaru (např. tvaru L), můžete si spočíst počet metrů čtverečních, které zadáte níže. Klikněte pro ukázku.
m2
(celkem m2)

Vybrali jsme lištu, která se barevně hodí k této podlaze. Lišta slouží k estetickému zakončení podlahy u zdi, obsahuje kanálek, kterým lze protáhnout kabely.
Pro pokládku potřebujete
Připravili jsme pro Vás doplňky, které se můžou hodit pro správnou instalaci podlahy.
Pro Váš rozměr místnosti doporučujeme celkem 1x 4kg lepidla.

Výhodná cena !
2 250 Kč bez kódu s DPH
2 250 Kč s kódem
1 860 Kč bez DPH

Ani Aladin neumí nařezat koberec s nulovými rozměry. Prosíme, zadejte všechny rozměry větší než 0 :)

Odchylka v rozměru může být 1%, min 3 cm (norma ČSN P CEN/TS 14159), doporučujeme připočítat rezervu 5-10 cm. Při objednání kusů z různých šíří role může mít každá role jiný barevný odstín.
Pro náročné
Tajima Značka:
Tajima
Doprava zdarma
do ČR a SR na všechny objednávky
Vrácení zdarma včetně dopravy
Nevyhovuje barva? Zboží můžete bezdůvodně vrátit až do roka od odeslání.
Záruka na 3 roky zdarma
Našim produktům plně věříme a tady je důkaz.
Garance nejnižší ceny
Pokud do 60 dnů od nákupu uvidíte zakoupené zboží na našem webu levněji, vrátíme Vám rozdíl.
Další ALL INCLUSIVE výhody ZDARMA

Aladin by se pro Vás doslova rozkrájel:

  • Koberce na míru v libovolném rozměru
  • Zdarma vizualizace ve Vaší místnosti
  • Bytový rádce + inspirační koutek
  • Slevy na další nákup
  • Za koberec můžete zaplatit až si ho vyzkoušíte
  • Prvotřídní zákaznická podpora
  • Příslušenství

    Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová
    Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová Vinylová podlaha lepená Tajima Classic Ambiente 6943 šedobéžová


    Popis produktu

    Kolekce TAJIMA CLASSIC AMBIENTE je luxusní řada vinylových podlah v dekorech dřeva. Vyrábí se za použití vysoce kvalitních materiálů a technologií, včetně filmového tisku s vysokým rozlišením, který dodává produktům exkluzivní a realistický vzhled. Jedná se o lepené vinylové dílce s nášlapnou vrstvou 0,55 mm a celkovou tloušťkou 3 mm. Mezi jejich přednosti patří ochranná vrstva PUR zajišťující vysokou odolnost a snadnou údržbu, kompatibilita s kolečkovou židlí a podlahovým topením.

    Speciální vlastnosti Vhodný pro podlahové topení

    Tato podlahová krytina má ráda, když je jí teplíčko, a proto ji můžete bez obav položit na podlahové topení. Tak bude teplo vám i jí a všichni budou spokojení. Pokud vybíráte vinylovou podlahu, mějte prosím na paměti, že podlahové vytápění nesmí přesahovat 27 °C, aby platila záruka.

    Speciální vlastnosti Vhodné pod kolečkovou židli

    Rádi byste si tento koberec dali do pracovny, ale máte kolečkovou židli? Nevadí, tento krasavec si s ní perfektně rozumí, aniž byste přes něj museli dát ochrannou podložku. Jedná se o odolný kousek, který je vhodný i pod kolečkovou židli, ať už na ní pracujete nebo zažíváte dobrodružství počítačové hry.

    Třída kvality Pro náročné

    Výrobek prémiové kvality vyrobený z prvotřídních materiálů se zaměřením na detail. Cena je možná trochu vyšší, ale na oplátku můžete očekávat skutečně kvalitní výrobek, který vám pravděpodobně vydrží po mnoho let. Ale nejde jen o výdrž. Na tomto produktu je na první pohled vidět, že nebyl utkán horkou jehlou, ale výrobce si na něm dal opravdu záležet. My bychom za něj dali ruku do ohně.

    Ke stažení

    Recenze

    Recenze produktu

    Hodnocení do 15. 12. 2022 mohla být přidána i neregistrovanými uživateli. Hodnocení od 16. 12. 2022 jsou ověřená, přidaná pouze registrovanými uživateli a nejsou moderovaná.



    Pro přidání recenze se prosím přihlaste

    To nám nově ukládá zákon, aby recenze byly autentické.

    Zapomenuli jste heslo?

    Zaregistrovat se


    Informace o výrobci Tajima:

    Tajima

    Společnost Tajima vznikla roku 1919, kdy Takenaga Tajima založil chemickou výzkumnou laboratoř pro výrobu a prodej asfaltových hydroizolačních materiálů pro stavebnictví. Roku 1952 firmu rozšířil a vytvořil divizi podlah. V roce 1953 byla společnost rozdělena na 2 divize, divizi pro výrobu podlah a divizi pro pokrývání střech. Roku 1989 pak vznikla Tajima Europe za účelem prodeje podlahových krytin v Evropě.

    Zobrazit všechny produkty od výrobce Tajima

    Instalace (pokládka) vinylové podlahy

    Kompletní video návod jak vinyl položit:



    Co musí být hotové před pokládkou?

    Ať už budeme pokládat lepený či klikový vinyl, povrch musí být absolutně rovný, soudržný a čistý. Nikdy nepokládejte vinyl na PVC podlahu ani na koberec. Tyto materiály se mohou zvlnit, a to by Vám mohlo na podlaze napáchat pěkné škody. Jediná krytina, na kterou je možné vinyl položit je vyrovnaná dlažba. Jinak je nutné vinyl položit buď na novou podlahu nebo je potřeba místnost vystěrkovat (ideální stěrka se skelným vláknem), než se vinyl začne pokládat. Před pokládkou se rovněž ujistěte, že je podlaha dokonale suchá.

    Obecné principy pokládání

    Při pokládce vinylu nikdy nepokládáme podlahu až ke stěně, ale necháme mezeru na tzv. dilatační spoje mezi podlahou a stěnou. Jedná se o mezeru o velikosti 5 až 10 mm od stěny a od všech pevných věcí v prostoru např. sloupů apod. V důsledku změn teplot a vlhkosti v místnosti se může vinylová podlaha mírně roztáhnout nebo zmenšit (spíše v jednotkách mm). Pokud by ale byla natlačená až ke stěně, neměla by se kam roztáhnout a začala by se vlnit.

    Vinyl by měl být složen minimálně 2 dny v daných místnostech pokládky, aby se aklimatizoval na podmínky v daných prostorech.

    Pokud pokládáte v místnosti s podlahovým vytápěním, topení v ideálním případě vypněte nebo ho snižte na minimální vytápěnou teplotu

     

    Umisťování vinylových dílců:
    Vinylové dílce pokládáme v řadách tak, aby spáry (mezery mezi dílci) nebyly v každé řadě na stejném místě, ale musí být od sebe minimálně 10-15 cm vzdálené: 

    Pokládka lepeného vinylu

    Příprava podkladu

    Narozdíl od klikového vinylu musí být pro pokládku lepeného vinylu podklad dokonale rovný a vyhlazený. Podklad by měl být vystěrkovaný a musí se zbrousit, aby se zbavil vrchní nesoudržné části a zároveň různých malých nesrovnalostí. Na podklad je nutné použít penetraci



    Pokládka vinylu a lepení

    Jako lepidlo použijeme speciální lepidlo na vinyl doporučované výrobcem vinylu, případně můžeme použít univerzální lepidlo na vinyl. Lepidlo naneseme na podklad, a necháme zvětrat (v závislosti na typu lepidla - viz návod na obalu lepidla). Lepidlo nanášíme rovnoměrně pouze na podklad (nikoliv na vinylové dílce) např. stěrkou. Stěrka je nástroj, který má tenkou a rovnou plochu (něco jako velká špachtle), kterou namočíme do lepidla a následně lepidlo roztíráme po podlaze.

    Jednotlivé dílce vinylu pak lepíme na podlahu s nanesenou vrstvou lepidla. První řadu je opět nutné srovnat do milimetru, aby se nám spáry neprojevily v následujících řadách pokládky. Poslední lamelu v této řadě je potřeba zarovnat ke stěně, a tudíž s největší pravděpodobností ji zkrátit. To provedeme tak, že jí svrchu (= z pohledové části) nařízneme nožem a pak ji zlomíme. Lamela by se měla krásně přelomit v naříznuté části.

    Takto postupujeme stále dokola, dokud nedosáhneme požadované položené plochy.



    Jak vybrat vinylovou podlahu?

    Kromě vzhledu se budete rozhodovat dle parametrů jednotlivých druhů vinylových podlah:


    Zátěžová třída
    Označuje ji dvojice čísel, z nichž to první odpovídá konkrétnímu prostoru, kde bude podlaha umístěna. Číslo 2 je pro bytové prostory, číslo 3 pro prostory komerční a číslo 4 naznačuje, že krytina je určena pro průmyslové objekty. Druhé číslo určuje odolnost vůči zátěži. Např. podlaha s označením 21, bude vhodná např. do ložnice, tedy místnosti, která nepodléhá velké zátěži.

    Materiál základové desky
    Materiálů, které fungují jako nosná vrstva je velké množství. Obecně lze říci, že těžší materiály jsou odolnější. Aktuálně se jeví jako nejvhodnější vinylové podlahy s rigidním jádrem, u kterého oceníte hlavně lepší tvarovou stálost pod vlivem teplotních změn a pevnější zámky.

    Tloušťka podlahy
    Platí pravidlo, že s nižší tloušťkou výrazně klesá také kvalita. Podlahy s nižší tloušťkou nemívají tak pevné zámkové spoje a také se více projeví nerovnosti podkladu. Dalším podstatným kritériem je také tloušťka nášlapné vrstvy. Opět platí, že čím větší tloušťka nášlapné vrstvy, tím je podlaha odolnější.

    Struktura povrchu
    Povrch by neměl být úplně hladký a ani ne moc hrubý. Pokud si potrpíte na kvalitu, vyžadujte podlahy s registrovaným embossem – povrch s touto technologií je např. nerozeznatelný od povrchu skutečného dřeva.

    Vhodnost pro vytápěnou podlahu
    Pokud máte podlahové vytápění, je nutné zvolit podlahu, která je k tomu určená.


    Parametry

    Tip: Všechny základní pojmy a jejich vysvětlení naleznete v našem slovníku koberců a podlah.

    Obsah balení (m2) 3,25 m2
    Rozměry lamel 1219,2 x 177,8 mm
    Počet lamel v balení 15
    Integrovaná podložka (vinyl) Neobsažena a není třeba
    Typ dílců Lepený
    Zátěžová třída 23 - domácnost, vysoká zátěž
    33 - komerční prostory, vysoká zátěž
    42 - průmyslové prostory, střední zátěž
    Nášlapná vrstva 0,55 mm
    Třída hořlavosti (reakce na oheň) Bfl - pouze omezené šíření požáru
    Materiál Syntetický (umělý)
    Celková výška 3 mm
    Celková váha 8500 g/m2
    Využití Vnitřní
    Speciální vlastnosti Vhodný pro podlahové topení
    Vhodné pod kolečkovou židli
    Další vlastnosti Snadná údržba
    Země původu Jižní Korea
    Určení dle místnosti Obývací pokoj
    Kuchyně
    Ložnice
    Dětský pokoj
    Chodba / Předsíň
    Kancelář
    Komerční prostory
    Průmyslové prostory
    Typ dřevěného dekoru Borovice
    Třída kvality Pro náročné
    Dekor Dřevo
    Značka Tajima
    Záruka 3 roky (prodloužená zdarma)
    Doprava Doprava zdarma k Vám i zpět
    Typ produktu Vinylová podlaha
    Barva Šedá
    Specifikace barvy Šedá s nádechem do béžova
    Aladinův tip
    Co na to říká expert Aladin?
    Super odolný vinyl.

    Máte k produktu dotaz?

    Ptejte se, jsme rádi k dispozici :)

    Zákaznická podpora k dispozici
    Monika Jodlová
    Zákaznický blahotvůrce,
    Aladinův pomocník
    +420 277 000 178
    Po - Pá: 9 - 18h, So: 9 - 13h
    Položit dotaz k produktu
    Otevře chat (přes celou obrazovku)
    Podrobný kontakt

    Tip: Nechte si zdarma poradit od profesionální designérky

    Napište nám Vaši přibližnou představu a naše profesionální designérka Vám zdarma doporučí koberec nebo podlahu přesně pro Vaše potřeby. Nejenže navrhne správnou podlahovou krytinu z hlediska funkčnosti, ale také doporučí ten správný design koberce či dekor podlahy dle posledních bytových trendů.




    Přidat více příloh Přidat další obrázek

    Přiložení obrázku není povinné, ale pro získání lepší představy to určitě doporučujeme.


    Uveďte ideálně místnost, do které koberec vybíráte, zda se jedná o kusový koberec, metrážový nebo podlahu, preferenci barvy a přibližný rozměr. Vše ostatní již nechte na naší designérce.


    Více informací o tom, jak zpracováváme osobní údaje najdete v našich Zásadách zpracování osobních údajů.

    Nejste si jisti? Ptejte se designérky:
    designer@mujkoberec.cz


    Pavla Tvrdíková
    Profesionální designérka
    Znáte z TV Prima (Mistři dílny)
    Více o Pavle

    Pokud preferujete telefonickou konzultaci, bude se Vám ráda věnovat naše zákaznická podpora: +420 277 000 178


    Ostatní výrobky ve stejné kategorii: Tajima Classic Ambiente vinyl (16)