🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Asra wool koberce

Kusové ručně všívané koberce Asra wool v krásných pastelových barvách. Jsou ručně vyráběny technikou hand-tufted v Indii, a proto se jedná o dnes již poměrně vzácné kousky. Ruční výroba je mnohem náročnější v porovnání se strojovou výrobou a každý koberec má svoji osobitost a je originálem. Navíc tento koberec pravděpodobně bude nejekologičtějším výrobkem ve vaší domácnosti, protože při výrobě se nepoužívá žádná elektřina. Pokud pomineme zpracování novozélandské vlny a zažehlování barvy, vše je ruční práce. Koberce vás jistě potěší velmi měkkým a hustým střiženým vlasem. Najdou uplatnění v ložnici, kde oceníte jejich hřejivý povrch, nebo také v obývacím pokoji.

Filtrujte danou kategorii

Barva
Více... Méně
Styl
Více... Méně
Rozměry koberců
Více... Méně
Tvar
Více... Méně
Typ vlasu
Více... Méně
Třída kvality
Více... Méně
Cena
4999 8999
Možnost vzorků
Více... Méně
Speciální vlastnosti
Více... Méně
Určení dle místnosti
Více... Méně
Podklad
Více... Méně
Materiál
Více... Méně
Specifikace materiálu
Více... Méně
Značka
Více... Méně
Výška vlasu v mm
Více... Méně
V tomto typu řazení jsou upřednostňovány produkty, kterým nejlépe vychází kombinace prodejnosti, úrovně prezentace a dobrého hodnocení.
6 produktů
Zobrazují se 1 – 6 z 6 položek

Podívejte se, jak se tyto ručně všívané koberce vyrábí:


1. Ruční všívání koberce pomocí speciální látkové pistole (způsob tkaní - hand tufting)

U ruční metody tufting je základní osnova koberce pevně napnuta a dokonale vyrovnána. Do této osnovy pak mistr všívá vzor koberce pomocí speciální ruční pistole. Při této práci musí být velice opatrný a nesmí přetáhnout. Tkadlec se snaží používat co nejvíce nitě jedné barvy najednou. Pokaždé když chce změnit barvu látky, musí pistoli odjistit, manuálně látku vyndat a nasadit nový pramen s novou barvou. Při výrobě koberců se používá pouze kvalifikovaná pracovní síla zkušených tkalcovských mistrů a v žádném případě není využívána dětská práce.

Tkaní koberce na loomu

Jak probíhá tuftování naživo? Podívejte se zde:


2. Oprava uzlíků

Pokud se zjistí, že se osnova nebo vzor koberce mírně rozchází, pracovníci vezmou speciální nástroj připomínající dláto a s jeho pomocí uzlíčky vyrovnají jeden po druhém. První opravář tluče malým kladívkem do nástroje a uzlíky posouvá, druhý mu dvěma kovovými tyčkami koberec drží, aby se neposouvala místa, která jsou v pořádku.

Oprava uzlíků

3. Zastřihávání vláken

Tkaním koberce práce však nekončí. Poté, co je koberec utkán, přichází celá série úprav a kontrolních opatření. První z nich je ruční zastřihávání vlasu klasickými nůžkami, aby byl vlas koberce vyrovnaný. Jedná se o velmi precizní práci. Jedno špatné stříhnutí a koberec může být nenapravitelně poškozen. 

Zastřihávání koberce


4. Generální kontrola

Koberec ještě jednou prochází důkladnou kontrolou. Tato kontrola je mnohem podrobnější než všechny předchozí. Odstraňují se zde poslední malé defekty, které jsou na koberci nalezeny. Může docházet k drobným úpravám týkajících se zastřihávání vlasu nebo k poslednímu nepatrnému vyrovnávání motivu.

Generální kontrola koberce

5. Mytí koberce

Koberec se ponoří do nádoby s vodou, kde se nechá 3-5 dní. Poté se vytáhne a dřevěným nástrojem připomínajícím rýč se z něj voda dostane. Tento rýč s plochou spodní hranou se do koberce 200-300 krát zaboří a táhlým pohybem odhrne z koberce vodu. Celý tento proces ponoření do kádě se provádí až 3x, protože materiál tím získává stálejší a kontrastnější barvy.

Mytí koberce

6. Sušení a finální úpravy

Koberec se napne na rovnou volnou plochu - obvykle na zahradu či na střechu budovy, kde se nechá po několik dní schnout na slunci. Vzhledem k tomu, že je v Indii sluníčko téměř každý den mimo období dešťů, vysoušení funguje naprosto spolehlivě a bez problémů. Při období dešťů se koberce suší ve speciálních uzavřených komorách za vyšší teploty. Zároveň zde již naposledy dochází k vyrovnávání koberce. Při sušení by totiž koberec ještě mohl nepatrně změnit tvar a tomu se napnutím zabrání.

Sušení koberce


Koberec byl vyroben mistry v oboru. V průběhu výroby nebyla využita dětská práce. 
Care Fare - nebyla použita žádná dětská práce

Kvalita koberce je velmi přísně kontrolována naším spolupracovníkem přímo v Indii:


Mujkoberec pro Vás v Indii vybírá jen ty nejlepší produkty

Mujkoberec v Indii

Související články z blogu:

Co jsou koberce Gabbeh a proč je musíte mít?

Co jsou koberce Gabbeh a proč je musíte mít?

Zapomeňte na chvilku na Aladina a jeho létající kouzelný koberec, protože dnešní hvězdou jsou koberce Gabbeh! Přečtěte si více o těchto mistrovských dílech.
Číst více