🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Uložit

Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role!

  • Ideální na terasu
  • -15 % s kódem: TRAVA15
    Tento kód můžete vložit v košíku pro získání dodatečné slevy 15 %.
Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role!

Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role!

Umělý travní koberec Camelia New v novém parádním kabátu přináší ideální snoubení kvality, odolnosti a realistického vzhledu. Krásná tmavá barva se světlými odstíny zelené s béžovými nízkými vlákny vytváří krásný realistický vzhled. Díky těmto vlastnostem a středně vysokého vlasu se hodí tato umělá tráva k bazénu nebo na balkon a terasu. Travní Camelia New má povrchovou ochranu vůči UV záření a spodní strana je opatřena latexový podklad s drenážními otvory, díky který voda z koberce bez problémů odteče. Sháníte-li cenově dostupný realistický travní koberec, pak je Camelie New tou pravou volbou pro Vás! Výška vlasu: 25 mm.   Více informací
Doprava zdarma, vrácení zdarma do 1 roku
Doprava ZDARMA do ČR a SR
Řezaný produkt nelze bezdůvodně vrátit
Možnosti dopravy a platby

Více informací

Zvolte si variantu:
cm
Použijte rozpětí: 0.00 - 3000.00
cm
Použijte rozpětí: 0.00 - 3000.00
✓ Zužíme na míru, cena již zahrnuje za zužení.
Zužování z role je zkrátka dřina. Pokud chcete mít objednávku bez příplatku, zadejte rozměr jedné strany stejný, jako je šíře role. Např. pokud jsou k dispozici role 3 a 4m, zadejte u jedné strany hodnotu 300 nebo 400 cm.
✓ Délku a šířku můžete libovolně zaměnit
Pro pokládku potřebujete:
Připravili jsme pro Vás doplňky, které se můžou hodit pro správnou instalaci trávy.
Pro Váš rozměr koberce doporučujeme celkem 1x 4kg geotextilie.
Výhodná cena !
329 Kč bez kódu s DPH
280 Kč s kódem
272 Kč bez DPH

Ani Aladin neumí nařezat koberec s nulovými rozměry. Prosíme, zadejte všechny rozměry větší než 0 :)

Zadejte kód TRAVA15 pro získání celkové slevy
- 15 %
Odchylka v rozměru může být 1%, min 3 cm (norma ČSN P CEN/TS 14159), doporučujeme připočítat rezervu 5-10 cm. Při objednání kusů z různých šíří role může mít každá role jiný barevný odstín.
Zlatá střední cesta
Doprava zdarma
do ČR a SR na všechny objednávky
Záruka na 3 roky zdarma
Našim produktům plně věříme a tady je důkaz.
Garance nejnižší ceny
Pokud do 60 dnů od nákupu uvidíte zakoupené zboží na našem webu levněji, vrátíme Vám rozdíl.
99% spokojenost
na základě recenzí z Google
Další ALL INCLUSIVE výhody ZDARMA

Aladin by se pro Vás doslova rozkrájel:

  • Koberce na míru v libovolném rozměru
  • Zdarma vizualizace ve Vaší místnosti
  • Bytový rádce + inspirační koutek
  • Slevy na další nákup
  • Za koberec můžete zaplatit až si ho vyzkoušíte
  • Příslušenství

    Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role!
    Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role! Umělá tráva Camelia New metrážní - neúčtujeme odřezky z role!


    Popis produktu



    Realistické trávy

    Realistické trávy, zejména umělé trávy, jsou navrženy tak, aby co nejlépe imitovaly přirozený vzhled a texturu živé trávy. Když vybíráte umělou trávu, je několik faktorů, na které byste se měli zaměřit, aby výsledek byl co nejrealističtější. Umělá tráva, kterou nerozeznáte od živé. Travní koberce mnoha řad, které perfektně imitují realitu. Na rozdíl od živé trávy, ale naše trávníky nemusíte sekat, ani zalévat a přesto Vám zůstanou po celý rok krásně zelené. Jsou určené do interiéru i exteriéru. Využití tak najdou na terase, pod pergolou, na dětském hřišti, v okolí bazénu a na plno dalších místech. Je důležité si vzít v úvahu několik faktorů, včetně typu trávy, kterou preferujete.

    Materiál Polypropylen

    Mezi nejčastěji používané materiály při výrobě koberců patří bezpochyby polypropylen (PP) a tento koberec je toho příkladem. Je pevný a odolný (vůči skvrnám, opotřebení i chemikáliím), příjemný na dotek, málo nasává vlhkost z okolního interiéru a je snadný na údržbu. Také nemá sklon ke žmolkování a nabíjení statickou elektřinou. V neposlední řadě vás jistě potěší i nízkou pořizovací cenou.

    Speciální vlastnosti Venkovní použití (outdoor)

    Taky se vám tento koberec moc líbí a nemůžete se ho nabažit? Máme pro vás dobrou zprávu – můžete si ho dát nejen do každé místnosti doma, ale také na balkon či terasu. Tento krasavec je totiž vhodný i pro venkovní použití. Má rád, když mu vítr čechrá vlasy, a když prší, zpívá si písničku Akáty šumí, když padá déšť.

    Třída kvality Zlatá střední cesta

    Tento produkt nabízí velmi dobrou bilanci ceny a kvality. K výrobě byly použity kvalitnější materiály. Díky tomu je u tohoto výrobku posílená jeho životnost. Výrobek byl navržen profesionály s důrazem na dobře vypadající a nezaměnitelný design při zachování praktičnosti a snadné údržby výrobku. Přes to všechno se cenu podařilo udržet v rozumných mezích.


    Produkt bude standardně zabalen tak, že bude stočen na kratší stranu, aby zabíral méně místa.

    Ke stažení

    Recenze

    Recenze produktu

    Hodnocení do 15. 12. 2022 mohla být přidána i neregistrovanými uživateli. Hodnocení od 16. 12. 2022 jsou ověřená, přidaná pouze registrovanými uživateli a nejsou moderovaná.



    Hodnocení

    Koberec je super!! Doručení i komunikace s obchodem naprostá 1*. Děkujeme

    Hodnocení

    koberec je krásný a příjemný ale bohužel přišel špatně narezany na jeden kousek strany a musela jsem u část odstřihnout.

    Hodnocení

    Spokojenost s kobercem i dopravou.

    Zobrazit další komentáře

    Napište svou recenzi!

    Pro přidání recenze se prosím přihlaste

    To nám nově ukládá zákon, aby recenze byly autentické.

    Zapomenuli jste heslo?

    Zaregistrovat se


    Informace o výrobci Aladin Holland carpets:

    Aladin Holland carpets

    Holandský Aladin nám dováží produkty přímo od holandský výrobců. Díky této spolupráci, se nám více otevírá svět a může rychleji a efektivněji dovážet koberce, které rozšiřují více náš sortiment.

    Zobrazit všechny produkty od výrobce Aladin Holland carpets

    Instalace umělé trávy



    Zvládne to každý kutil

    Instalace umělé trávy není raketová věda a se správným vybavením ji zvládne téměř každý domácí kutil s nadšením pro věc. Preferujete-li pohodlí, můžete u Aladina poptat pokládku na klíč.
    Při objednávání trávy myslete na to, že je vždy dobré si nechat určitou rezervu – na každé straně alespoň 10 cm pro strýčka příhodu. Určitě je lepší v nejhorším kousek trávy seříznout než aby někde kousek chyběl. Na oříznutí či zarovnání přebývajícího travního koberce budete potřebovat kvalitní a ostrý nůž. Pokud pokládáte trávu na měkký povrch, je určitě dobré ho co nejlépe urovnat a udusat, v ideálním případě štěrkem a pískem. Pod trávu doporučujeme položit geotextilii, která zamezí prorůstání plevelu. V případě pokládání na pevný podklad (beton, dlažba...) není nutné pod trávu dávat podložku.

    Nástroje na instalaci a pokládku travního koberce
     

    Jak je to s fixováním trávy aby se nehýbala?

    Fixování travního koberce
    V případě pokládky na pevný povrch můžete trávu zafixovat pomocí pevné oboustranné pásky s textilní výstuží. Tu použijte podél okrajů, na spojích a také ji v několika pásech umístěte doprostřed trávy, čímž zamezíte jeho pohybu a případnému vlnění.

    Pokud pokládáte trávu na měkký povrch, doporučujeme použít kolíky na uchycení trávy. Stejně jako u všech produktů, tak i u trav platí, že čím větší množství pokládáte, tím více bude tráva stabilní sama o sobě – je to prostě fyzika. :) V případě pokládky velkého množství, nebo v případě zatížení těžkým objektem někdy trávu kotvit ani není nutné, ale znáte to – jistota je jistota. :)

    Podrobnější návod jak položit travní koberec naleznete zde.

    Nechcete se pokládkou zabývat? Rádi ji pro Vás zařídíme za Vás, podívejte se na náš poptávkový formulář.



    Často kladené dotazy k umělým trávám

    Jaké jsou výhody umělé trávy? 

    • Nemusíte jí sekat.
    • Vypadá dobře.
    • Snadno se udržuje.
    • Není ovlivněna nepříznivým počasím.
    • Můžete ji nechat položenou i v zimě.


    Kam všude se hodí umělá tráva?
    Mezi nejčastější použití umělé trávy nalezneme např. tato místa: 

    • Na terasu.
    • Okolo bazénu nebo pod bazén.
    • Na balkón.
    • Na zahradu.
    • Pod dětské hřiště.
    • Dekorativní účely (reklamní výlohy, obchodní domy, veletrhy).
    • Zahrádky restaurací.
    • Podklad do klece pro zvířátko, a mnohé další...


    Vydrží umělý travní koberec celou sezonu venku?
    Jasná věc, k tomu byl stvořen. Umělým travám nevadí vedro, mráz, voda, vlhko, sníh, slunce, prostě jsou velmi odolné proti všem povětrnostním vlivům. Dejte si jen pozor na tvorbu zmrzlých louží na trávníku, protože roztahující se led by mohl trávu poškodit. Tomu zamezíte vyrovnáním povrchu před položením trávy.

    Mohu si objednat libovolný rozměr trávy na míru? 
    Zkráceně ano můžete. Trávy se většinou vyrábí ve 2 a 4 metrové roli. Délka trávy je libovolná a pokud si budete přát šířku role zúžit, tak to pro Vás rádi uděláme bez poplatku a zbytek Vám zdarma můžeme přibalit. U každé trávy si můžete zadat libovolný rozměr a ihned se zobrazí odpovídající cena. 

    Tvoří se na trávníku louže?
    Jak je zmíněno výše, standardně ne, protože voda trávou proteče. Důležité ale je, před položením trávy vyrovnat terén, zvláště pokud chcete trávu položit na pevný povrch. Pokud to neuděláte a voda pod travním kobercem nebude mít kam odtéci, zejména v zimě hrozí riziko zamrzávání vznikajících kaluží, které by mohly trávu poškodit.

    Vyšisuje travní koberec?
    Většina travních koberců má UV filtr, který zamezuje vyšisování. Pozor ale u těch nejlevnějších trav, tam UV filtr nemusí být standardem.

    Neslehne po čase vlákno umělé trávy?
    U trav s nízkým vlasem nebo vpichovaných slehnutí nehrozí. U trav s vyšším vlasem záleží na hustotě trávy a na zátěži. Obecně platí, že čím lepší tráva, tím má vyšší hustotu vlasu, která způsobí to, že vlas zůstane narovnaný. Aby Vám vlas neslehnul doporučujeme do trávy nasypat vrstvu křemičitého písku a rovnoměrně ji rozprostřít. Tato vrstva vyplní prázdná místa mezi vlákny, a vlas tak nebude mít takovou tendenci si lehat. 

    Jak se umělý trávník čistí?
    Snadno. Na velkých plochách je umělá tráva samočistící, nemusíte o ni nijak zvlášť pečovat. Pokud však budete chtít, můžete použít vysavač, vysokotlaký čistič, hrábě, hadici s vodou, fén na listí nebo jakýkoli jiný nástroj, záleží na Vaší fantazii.

    Co jsou to nopy na rubové straně umělých travních koberců a k čemu slouží?
    Nopy se objevují především u levnějších travních koberců. Jedná se o malé "nožičky" na rubové straně koberce, které mají za úkol zvednout trávu ze země, aby pod ní mohla odtékat voda. Efekt je patrný zejména pokud je trávník položen na pevném povrchu (beton, dřevo apod.). Lepší travní koberce obvykle nopy nemají, ale stejnou funkci plné perforovaná rubová strana, skrz kterou je protkán vlas, který rovněž trávu nadzvedává od země.

    Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými travními koberci?
    Syntetické trávy bych rozdělil do dvou kategorií. První obsahuje levnější typy, jejichž cílem není vypadat realisticky, ale poskytnout za výhodnou cenu odolný venkovní koberec, který lze snadno čistit. Druhá kategorie obsahuje travní koberce, které se snaží poskytnout maximální estetický zážitek a vizuálně se co nejvíce přiblížit skutečné trávě. Odolnost trav z druhé skupiny je obvykle velmi podobná, nicméně jednotlivé řady se liší gramáží, hustotou a délkou vlasu. Čím delší a hustější vlas, tím je tráva komfortnější (zejména při chůzi na boso), tím je také vyšší gramáž a s tím souvisí i vyšší cena.

    Jak se umělá tráva instaluje? Zvládnu to svépomocí?
    Zvládl jsem to já u nás na prodejně, takže to určitě zvládnete taky. Při instalaci na pevný povrch si vystačíte s odlamovacím nožem a oboustrannou lepící páskou. Trávu rozrolujete, podél stěn uříznete a podlepíte páskou. Pokud se chystáte trávu položit na měkký povrch jako je písek, hlína apod., nejprve je důležité vyrovnat terén. Poté na něj nasypte písek nebo štěrk, položte paropropustnou geotextílii a na ní položte trávník. K přichycení trávy k zemi se používají jednoduché kovové kolíky, které seženete v každém hobbymarketu. V případě instalace více kusů trávy vedle sebe dejte pozor, abyste každý kus instalovali stejným směrem. Pokud jeden kus otočíte o 90 nebo 180 stupňů, opticky může vypadat, že má jinou barvu. Více informací naleznete v článku Jak položit umělou trávu. Budete-li potřebovat poradit, nebojte se a napište nebo zavolejte.

    Proč existují různé výšky vlasu?
    Výška vlasu nám určuje měkkost trávy. Obecně platí, že čím vyšší je vlas, tak tím je tráva měkčí a příjemnější na došlap a také tím vypadá realističtěji. Trávy s nízkým nebo vpichovaným vlasem jsou na druhou stranu snazší na údržbu a levnější.

    Existuje riziko odřenin nebo popálenin např. u dětí při kontaktu s trávou?
    Tráva se v těchto ohledech chová velice podobně jako např. koberec - tzn. např. při pádu dítěte nebo uklouznutí zde teoreticky může dojít k odřeninám, ale riziko zde není větší než u podobných povrchů. Záleží zde i na tom, jakou trávu si vyberete - pokud chcete minimalizovat toto riziko, tak doporučujeme zakoupení měkčí trávy s vyšším vlasem a vyšší hustotou.

    Může na umělém trávníku parkovat automobil?
    Ano. Tráva je dostatečně odolná. Nedoporučujeme to jen v případě těch nejlevnějších typů, jako je Sporting, GreenAscot apod.

    Jaká je životnost umělé trávy a jaká je záruka?
    Životnost umělé trávy závisí na typu, který si vyberete a také na zátěži při používání. Při dobrém zacházení i nejlevnější tráva může vydržet několik let v dobrém stavu a kvalitnější trávy vydrží i desetiletí. U nejlevnější trávy je hlavní riziko barva, která může zejména při nasvícení sluncem zesvětlat. U všech ostatních trav, zejména u těch dražší k tomuto problému nedochází z důvodu zesílené barevné stálosti. Na všechny trávy Vám zdarma poskytujeme prodlouženou záruku na 3 roky.

    Je umělý trávník vhodný jako podložka pod bazén?
    No jasně, nejčastěji se používá travní koberec Sporting, který pro tyto účely nabízíme i v kruhovém provedení.

    Může krtek poškodit nebo zničit travní koberec?
    Nikoliv, vzhledem k tomu, že se jedná o syntetický materiál s utvrzenou podkladovou vrstvou, tak se tímto materiálem krtek neprokouše. Navíc umělá tráva není nic, co by krtkovi chutnalo.

    Co se stane, když na trávu upustím cigaretu?
    Kouření na trávě není doporučeno, přesto pokud Vám náhodou spadne nedopalek, nehrozí to, že by od něj tráva chytla. Jediné co se může stát je mírné poškození vláken okolo zdroje tepla.

    Uživatelské obrázky

    Sem můžete nahrát fotku půdorysu koberce.

    Popis k obrázku

    loader

    *

    Parametry

    Tip: Všechny základní pojmy a jejich vysvětlení naleznete v našem slovníku koberců a podlah.

    Třída hořlavosti (reakce na oheň) Efl - odolává požáru krátký čas
    Maximální povrchová teplota 75°C
    Materiál Syntetický (umělý)
    Specifikace materiálu Polypropylen (vše)
    Typ vlasu Střižený (příjemný, praktický)
    Celková výška 27 mm
    Celková váha 1415 g/m2
    Výška vlasu v mm 25 mm
    Výška vlasu metrážového koberce Vysoký 10 mm a více
    Váha vlasu 640 g/m2
    Hustota vlasu 19 215 n./m2
    Podklad Latex s drenáží (perforovaný), nezadržuje vodu
    Využití Venkovní i vnitřní
    Speciální vlastnosti Venkovní použití (outdoor)
    Země původu Nizozemsko  
    Určení dle místnosti Kancelář
    Komerční prostory
    Terasa
    Balkon
    Třásně Bez třásní
    Způsob výroby Strojně dělaný
    Šířka role (metrážní produkty) 1,33m
    2m
    4m
    3m
    1m
    Na míru, neúčtujeme odřezky
    Třída kvality Zlatá střední cesta
    Značka Aladin Holland carpets
    Záruka 3 roky (prodloužená zdarma)
    Možnost vzorků Vzorek k poslání zdarma
    Vzorek na prodejně Praha
    Doprava Doprava zdarma. Tento produkt není možné bezdůvodně vrátit
    Typ produktu Umělá tráva
    Barva Zelená
    Aladinův tip
    Co na to říká expert Aladin?
    Poradí si s větrem i deštěm :-)

    Máte k produktu dotaz?

    Ptejte se, jsme rádi k dispozici :)

    Zákaznická podpora k dispozici
    Monika Jodlová
    Zákaznický blahotvůrce,
    Aladinův pomocník
    +420 277 000 178
    Po - Pá: 9 - 18h, So: 9 - 13h
    Položit dotaz k produktu
    Otevře chat (přes celou obrazovku)
    Podrobný kontakt

    Tip: Nechte si zdarma poradit od profesionální designérky

    Napište nám Vaši přibližnou představu a naše profesionální designérka Vám zdarma doporučí koberec nebo podlahu přesně pro Vaše potřeby. Nejenže navrhne správnou podlahovou krytinu z hlediska funkčnosti, ale také doporučí ten správný design koberce či dekor podlahy dle posledních bytových trendů.




    Přidat více příloh Přidat další obrázek

    Přiložení obrázku není povinné, ale pro získání lepší představy to určitě doporučujeme.


    Uveďte ideálně místnost, do které koberec vybíráte, zda se jedná o kusový koberec, metrážový nebo podlahu, preferenci barvy a přibližný rozměr. Vše ostatní již nechte na naší designérce.


    Více informací o tom, jak zpracováváme osobní údaje najdete v našich Zásadách zpracování osobních údajů.

    Nejste si jisti? Ptejte se designérky:
    designer@mujkoberec.cz


    Pavla Tvrdíková
    Profesionální designérka
    Znáte z TV Prima (Mistři dílny)
    Více o Pavle

    Pokud preferujete telefonickou konzultaci, bude se Vám ráda věnovat naše zákaznická podpora: +420 277 000 178


    Ostatní výrobky ve stejné kategorii: Umělá tráva (18)