🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Uložit

Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust

Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust

Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust

Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust s příměsí rezavé barvy je koberec vyrobený kompletně celý ručně. Původem z Indie, tyto koberce jsou zhotoveny ze směsi novozélandské vlny a viskózy, a proto jsou nadmíru měkké a hladké. Výška vlasu: 3 mm.   Více informací
Doprava zdarma, vrácení zdarma do 1 roku
Doprava ZDARMA do ČR a SR
Řezaný produkt nelze bezdůvodně vrátit
Možnosti dopravy a platby

Více informací

Zvolte si variantu:
   
Proč Nano impregnace™ Profesionální Nano impregnace™
Impregnace váš koberec ochrání jako neviditelný štít. Pády namazaných krajíců, převržené sklenky ani „táto, ty ses nezul!“ už vám nezkazí den.
✅ Maximálně ochrání před nečistotami
✅ Vydrží až 3 roky
✅ Ekologická - bez škodlivin
✅ Bez barvy a zápachu
Služba nelze bezdůvodně vrátit.

Zabraňte klouzání koberce Efektivní a elegantní způsob, jak udržet koberec na uzdě a na místě. Speciální protiskluzový gel se postará, abyste neztráceli půdu pod nohama.
✅ Naneseme přímo na koberec
✅ Neošoupe se, spolehlivě drží
✅ Šetrné, nepoškodí podlahu
✅ Ekologické, bez toxických látek
* Služba nelze bezdůvodně vrátit. Není nutné pokud koberec bude zatížen těžkým nábytkem.  
Výhodná cena !
19 349 Kč bez kódu s DPH
19 349 Kč s kódem
15 991 Kč bez DPH

Ani Aladin neumí nařezat koberec s nulovými rozměry. Prosíme, zadejte všechny rozměry větší než 0 :)

Odchylka v rozměru může být 1%, min 3 cm (norma ČSN P CEN/TS 14159), doporučujeme připočítat rezervu 5-10 cm. Při objednání kusů z různých šíří role může mít každá role jiný barevný odstín.
To nejlepší
Doprava zdarma
do ČR a SR na všechny objednávky
Záruka na 3 roky zdarma
Našim produktům plně věříme a tady je důkaz.
Garance nejnižší ceny
Pokud do 60 dnů od nákupu uvidíte zakoupené zboží na našem webu levněji, vrátíme Vám rozdíl.
99% spokojenost
na základě recenzí z Google
Další ALL INCLUSIVE výhody ZDARMA

Aladin by se pro Vás doslova rozkrájel:

  • Koberce na míru v libovolném rozměru
  • Zdarma vizualizace ve Vaší místnosti
  • Bytový rádce + inspirační koutek
  • Slevy na další nákup
  • Za koberec můžete zaplatit až si ho vyzkoušíte
  • Příslušenství

    Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust
    Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust


    Videa

    Klikněte na miniaturu a načtěte video

    Popis produktu

    Ručně vázaný kusový koberec Diamond DC-MCN Black/rust je zabarven do unikátního odstínu rezavé. K výrobě tohoto kusu tkaniny je zapotřebí spousta práce, a proto může jeho výroba chvilku trvat.

    Koberce Diamond Carpets jsou vrcholem toho, co chce mít každý doma. Jedná se o ručně vázané koberce technikou Hand-knotting. To je nejtěžší metoda pro výrobu koberců s nejlepším výsledkem. Dochází zde opravdu k manuálnímu vázání uzlíček po uzlíčku a výroba jednoho kusu může trvat několik měsíců až roků v závislosti na velikosti. Mujkoberec má však všechny kusy, které u nás nabízíme zarezervované přímo u výrobce v Indii, a tak Vám můžeme poskytnout urychlenou dobu dodání. 

    Doprava ZDARMA
    Doprava tohoto koberce je k Vám zdarma. 

    Nadstandardní záruka 5 let
    Pokud se během této doby na koberci něco pokazí, kontaktujte nás a věc určitě vyřešíme k Vaší spokojenosti. Koberce Diamond mají prodlouženou záruku zdarma. 

    Ruční práce Ruční práce
    Tento koberec je jeden z mála, který byl utkán tradiční ruční metodou. Takové koberce jsou v dnešní době již poměrně vzácné. Utkat koberec ručně vydá mnohem větší úsilí, než vyrobit ho strojně. Každý koberec tak má svou osobitost a každý koberec je originál. 
    Ručně tkané - hand knotted Ručně vázané - Hand knotted
    Hand-knotting je nejsložitější a nejprestižnější technika výroby koberců. Koberec je vázán manuálně uzlíček po uzlíčku. Výroba koberce může trvat několik měsíců nebo roků v závislosti na jeho velikosti. Výroba vzorů je tak složitá, že se tkalcovští mistři za celý život naučí tkát jen 1 vzor nebo jen jeho část. 
    100% novozélandská vlna Vlněný koberec
    Vlna je tradiční kobercový materiál s nejlepšími vlastnostmi, které zatím nebyly překonány žádnou umělou látkou. Mimo vysokou kvalitu a odolnost umí vlněný koberec také regulovat vlhkost v místnosti. Z vlhkého vzduchu do sebe nasává vodní páry a v opačném případě je opět do vzduchu postupně uvolňuje. Vlna má vynikající izolační vlastnosti a přispívá ke svěžejšímu vzduchu v místnosti. 
    100% novozélandská vlna Prémiová novozélandská vlna
    Koberec je vyroben z novozélandské vlny, která je obecně experty pokládaná za nejkvalitnější vlnu. Zachází se až do takových detailů, že se používá zejména vlna z oblasti okolo krku ovce, která má nejlepší tepelné a izolační vlastnosti. 
    Viskóza - přidává měkkost a jemnost Viskóza
    Materiál koberce je doplněn viskózou, která má stejné vlastnosti jako hedvábí. Navíc však koberec změkčuje a dodává mu nebeskou jemnost. Viskóza se vyznačuje výbornou savostí a nemačkavostí. Tento materiál je do koberce přidán, aby doplňoval a ještě posílil špičkové vlastnosti vlny. 
    100% novozélandská vlna Ekologický produkt
    Bude se jednat o jeden z nejekologičtějších produktů ve Vaší domácnosti. Pro výrobu koberce se nepoužívá žádná elektřina, pokud pomineme zpracování vlny a zažehlování barvy, vše je ruční práce. Dokonce i tkalci jezdí do práce na kole. 

    Unikátní produkt
    Mujkoberec je výhradním dovozcem koberců Diamond Carpets. Protože se jedná o ručně tkané koberce, každý koberec je unikát. Může docházet k nepatrným odlišnostem mezi jednotlivými kusy v důsledku poctivé ruční práce, což kobercům dává jedinečnou osobitost. 

    Certifikát kvality
    Výrobce tohoto koberce disponuje certifikátem kvality ISO 9001. Tento certifikát zaručuje správnost pracovních postupů a dodržování vysokého kvalitativního standardu u každého kusu. 

    Ručně tkaný kusový koberec Diamond DC-JK 1 silver/pink



    Ručně tkaný kusový koberec Diamond DC-JK 1 silver/pink v místnosti


    Koberec byl vyroben v Indii

    Indie

    Nejvíce tradiční kobercová země a matka ručně tkaných koberců. Staletími prověřené principy pro tkaní neuvěřitelně kvalitních a odolných koberců se zde snoubí s moderním uměním. Centrum exportu do celého světa se nachází zejména v okolí měst Varanasi, Bhadohi, Panipat a Agra (tam je také Taj Mahal). 



    Kvalita koberce je velmi přísně kontrolována naším spolupracovníkem přímo v Indii:



    Jak se ručně vázaný koberec vyrábí? 

    Mujkoberec.cz Vám přináší exklusivní reportáž přímo od výrobců z Indie, které jsme osobně navštívili. Velice dlouhý a sofistikovaný proces výroby jsme se pro Vás pokusili stručně zachytit, abyste si mohli udělat co nejlepší obrázek o tom, co všechno výroba obsahuje.




    Jen málo lidí ví, co vůbec obsahuje výroba ručně vázaného koberce a jak je složitá. 




    1. Výroba a barvení vlny

    Pro výrobu koberců používá Diamond Carpets novozélandskou vlnu, protože poskytuje ty nejlepší vlastnosti, jako je měkkost a lesk. Při výrobě se pracuje zejména s vlnou sestříhanou okolo uší a krku ovce, která je ještě jemnější, než vlna z jiných částí těla zvířete. Pro barvení vlny je použito pouze extraktů z přírodních látek, které jsou stálé a vydrží nejdéle. Vlna se do barviva rozehřátého na 110°C namáčí celkem 3x, aby barevná stálost byla po desítky let stoprocentní. 

    Výroba a barvení vlny



    2. Tkaní koberce

    Všechny koberce jsou ručně vázané (hand-knotted). Tato technika je ze všech kobercových technik nejpracnější, nejprestižnější a nejlépe vypadající. Tkadlec má před sebou pouze osnovu nití, na kterou uváže uzlíček, a nit usekne. Takto tká uzlíček po uzlíčku a mravenčí práci opakuje téměř do nekonečna. Koberce Diamond mají hustotu až 1 milión uzlíku na metr čtvereční. Proto vytvořit jeden koberec může trvat měsíce až roky. Protože koberce obsahují velice složité vzory, každý tkadlec je schopen naučit se za celý život vytvořit pouze jeden nebo jenom jednu malou část koberce. Diamond Carpets při výrobě koberců používá pouze kvalifikovanou pracovní sílu zkušených tkalcovských mistrů a v žádném případě není využíváno dětské práce.

    Tkaní koberce

    3. Zastřihávání vláken

    Tkaním koberce práce však nekončí. Poté, co je koberec utkán, přichází celá série úprav a kontrolních opatření. První z nich je ruční zastřihávání vlasu klasickými nůžkami, aby byl vlas koberce vyrovnaný. Jedná se o velmi precizní práci. Jedno špatné stříhnutí a koberec může být nenapravitelně poškozen. 

    Zastřihávání koberce


    4. Oprava uzlíků

    Pokud se zjistí, že se osnova nebo vzor koberce mírně rozchází, pracovníci vezmou speciální nástroj, připomínající dláto a s jeho pomocí uzlíčky vyrovnají jeden po druhém. První opravář tluče malým kladívkem do nástroje a uzlíky posouvá, druhý mu dvěma kovovými tyčkami koberec drží, aby se neposouvala místa, která jsou v pořádku.

    Oprava uzlíků

    5. Dobarvování

    Pro dobarvení a zvýraznění potřebných míst se používají voskové barvy. Jedná se o velmi kreativní práci, kde dochází k používání méně výrazných barev pro utlumení kontrastu a naopak ostrých barev pro zvýšení pestrosti. Barva se následně do koberce zažehluje speciálním tepelným přístrojem, který se postará o to, že časem nevymizí.

    Dobarvování koberce

    6. Obšívání a vázání třásní

    I obšívání koberce probíhá pouze ručně. Třásně jsou vázány ve většině případů pouze z kratších stran. Používá se speciální velká jehla, kterou je koberec postupně prošíván. Třásně jsou po přidání ještě manuálně nůžkami zastřiženy pro stejnou délku a lepší estetický dojem.

    Obšívání a vázání třásní

    7. Generální kontrola

    Koberec ještě jednou prochází důkladnou kontrolou. Tato kontrola je mnohem podrobnější, než všechny předchozí. Odstraňují se zde poslední malé defekty, které jsou na koberci k nalezení. Může docházet k drobným úpravám týkajících se zastřihávání vlasu, nebo k poslednímu nepatrnému vyrovnávání motivu.

    Generální kontrola koberce

    8. Mytí koberce

    Koberec se ponoří do nádoby s vodou, kde se nechá 3-5 dní. Poté se vytáhne a nástrojem připomínajícím rýč ze dřeva, se z něho voda dostane. Tento rýč s plochou spodní hranou se do koberce 200-300 krát zaboří a táhlým pohybem odhrne z koberce vodu. Celý tento proces ponoření do kádě se provádí až 3x, protože materiál jím získává stálejší a kontrastnější barvy.

    Mytí koberce

    9. Sušení a finální úpravy

    Koberec se napne na rovnou volnou plochu - obvykle na zahradu či na střechu budovy, kde se nechá po několik dní schnout na slunci. Vzhledem k tomu, že je v Indii sluníčko téměř každý den mimo období dešťů, vysoušení funguje naprosto spolehlivě a bez problémů. Při období dešťů se koberce suší ve speciálních uzavřených komorách za vyšší teploty. Zároveň zde již naposledy dochází k vyrovnávání koberce. Při sušení by totiž koberec ještě mohl nepatrně změnit tvar a tomu se napnutím zabrání.

    Sušení koberce

    Koberece byl utkán tkalcovskými mistry. V průběhu výroby nebyla využita dětská práce. 
    Care Fare - nebyla použita žádná dětská práce
    Ekologický výrobek - vyrobeno velmi šetrně k životnímu prostředí téměř bez použití elektřiny

    Koberec byl vyroben mimořádně ekologicky. Mimo zpracování vlny a zažehlení voskových barev do koberce nebyla použita při výrobě elektřina. Může se tedy jednat o jeden z nejekologičtějších předmětů ve Vaší domácnosti. (Ruční tkaní, zastřihávání a mytí. Sušení koberce na slunci a jako bonus jezdí tkalci do práce na kole) :)

    Ekologický výrobek - nepoužita téměř žádná elektřina při výrobě


    Ručně vázaný koberec - nejtěžší a nejprestižnější technika tkaní



    Ručně tkaný koberec - certifikát


    Mujkoberec pro Vás v Indii vybírá jen ty nejlepší produkty

    Mujkoberec v Indii

    Informace k objednávce

    Téměř všechny velikosti jsou skladem přímo u indického výrobce, proto je čekací doba 1-2 měsíce relativně krátká. Utkání koberců trvá několik měsíců až roků v závislosti na velikosti. Jedná se o naprosto unikátní koberce v České republice, ale i střední Evropě. Mujkoberec.cz je výhradním dovozcem těchto koberců. 

    Při objednání koberce je nutné zaplatit předem zálohu ve výši 50% z konečné ceny. 

    Protože se jedná o zboží, vyrobené ručně na zakázku, není bohužel možné akceptovat vrácení produktu bez udání důvodu do 14 dnů. Samozřejmě však platí standardní záruka na zboží 2 roky. 
    Protože se jedná o ručně vyráběné zboží, dovážené na přání zákazníka, bylo by vzhledem k jeho vysoké hodnotě a specifickým parametrům velmi těžké najít dalšího zájemce, který by chtěl právě tento rozměr a vzor. Děkujeme za pochopení.


    Vzhledem k tomu, že se jedná o ručně vyráběný produkt, jednotlivé koberce se budou mírně lišit v detailech a nikdy nebudou vyrobeny dva identické kusy. Právě proto je každý koberec unikátní a má svoji osobitost.


    Je možné objednat i jakýkoliv vlastní rozměr. O ceně a termínu dodání se prosím informujte na info@mujkoberec.cz


    Vzorek koberce

    Vzorek koberce k dispozici



    Rádi Vám poskytneme jakékoliv další informace, případně poradíme. Prosíme volejte  +420 277 000 178 nebo pište na info@mujkoberec.cz

    Materiál Vlna

    Vlna je přírodní materiál, který se získává z ovčí srsti. Má řadu vlastností a výhod, které ji činí vhodnou pro výrobu koberců. Tento koberec je teplý, měkký, odolný, pružný a snadno se čistí. Také dobře izoluje zvuk a teplo a má antibakteriální účinky. Jedná se o prémiový kousek, protože vlna dokáže regulovat mikroklima – když je v místnosti příliš vlhko, vlhkost nasaje do sebe a pak ji přirozeně a postupně uvolňuje.

    Krátce po rozbalení může mít koberec tendenci mírně pouštět vlas, což je u vlny normální a trvá to pár dní, maximálně týdnů (v závislosti na intenzitě používání). Čím víc je koberec používán (chození, vysávání apod.), tím rychleji přestane pouštět vlas.

    Materiál Viskóza

    Viskóza je přírodní materiál, kterému se ne nadarmo přezdívá umělé hedvábí. Koberec je fantasticky jemný a má lesklá vlákna. Viskóza je citlivá na vlhkost, a proto je potřeba o koberec pečovat s opatrností. Ideálně ho čistěte pouze suchou cestou a v případě polití tekutinu ihned setřete.

    Speciální vlastnosti Kompatibilní s robotickým vysavačem

    Tento koberec jistě potěší ty, kteří mají doma rádi pořádek, ale úklid už nepatří mezi jejich oblíbené činnosti. O údržbu tohoto krasavce se totiž nemusíte starat vy, protože je díky nižšímu profilu kompatibilní s robotickým vysavačem. Ten na něj jednoduše najede a vysaje ho a vy mezitím můžete v klidu sedět na pohovce a kontrolovat ho, jestli to dělá dobře.

    Třída kvality To nejlepší

    Hledáte-li do svého domova či kanceláře zkrátka něco mimořádného, pak vám ručíme za to, že vás tento výrobek nezklame. Prvotřídní materiály, kvalitní zpracování se smyslem pro detail a opravdu dlouhá životnost. To jsou hlavní faktory tohoto produktu. Tímto výrobkem si dopřejete skutečně něco unikátního, co vám dlouhá léta bude dělat radost. 



    Produkt bude standardně zabalen tak, že bude stočen na kratší stranu, aby zabíral méně místa.

    Recenze

    Recenze produktu

    Hodnocení do 15. 12. 2022 mohla být přidána i neregistrovanými uživateli. Hodnocení od 16. 12. 2022 jsou ověřená, přidaná pouze registrovanými uživateli a nejsou moderovaná.



    Pro přidání recenze se prosím přihlaste

    To nám nově ukládá zákon, aby recenze byly autentické.

    Zapomenuli jste heslo?

    Zaregistrovat se


    Informace o výrobci Diamond Carpets koberce:

    Diamond Carpets koberce

    Poznejte koberce Diamond Carpets

    Diamond Carpets je absolutní světový pojem ve světě koberců. Tento výrobce byl založen v roce 1977 v indickém městě Agra (má sídlo hned vedle Taj Mahalu) a je proslulý svou kvalitou, pečlivostí a osobitostí. Ve své nabídce má jen jednu kvalitu - tu nejlepší, neboli tzv. "Hand knotted". To znamená, že všechny koberce z nabídky tohoto výrobce jsou ručně tkané uzlíček po uzlíčku. Průměrný koberec tak trvá jednomu člověku vytvořit až několik let, když pracuje osm hodin denně. Výrobce má certifikát ISO a zároveň nepoužívá žádnou dětskou pracovní sílu. Diamond Carpets exportuje z Indie téměř do celého světa - zejména do Spojených Států, kde nese tato značka pověst těch nejprestižnějších koberců. Naše firma je první, která tyto koberce nabízí v České republice, i v řadě ostatních Evropských zemích.


    stáhnout pdf katalog Katalog Diamond Carpets Collection, vysoká kvalita PDF; 360 MB (vše dovezeme do 2 měsíců)

    Webové stránky výrobce

    Zobrazit všechny produkty od výrobce Diamond Carpets koberce

    Parametry

    Tip: Všechny základní pojmy a jejich vysvětlení naleznete v našem slovníku koberců a podlah.

    Materiál Přírodní
    Specifikace materiálu Vlna
    Viskóza
    Typ vlasu Smyčkový (odolný, pevný)
    Střižený (příjemný, praktický)
    Celková váha 3500 g/m2
    Výška vlasu v mm 3 mm
    Styl Melírovaný
    Moderní
    Využití Vnitřní
    Speciální vlastnosti Kompatibilní s robotickým vysavačem
    Další vlastnosti Snadná údržba
    Antistatický
    Země původu Indie  
    Určení dle místnosti Obývací pokoj
    Ložnice
    Chodba / Předsíň
    Kancelář
    Třásně Ručně vázané na kratších stranách
    Způsob výroby Ručně vázaný (hand-knotted)
    Typ uzlu Perský uzel
    Třída kvality To nejlepší
    Značka Diamond Carpets
    Záruka 3 roky (prodloužená zdarma)
    5 let
    Tvar Obdélník
    Doprava Doprava zdarma. Tento produkt není možné bezdůvodně vrátit
    Typ produktu Kusový koberec
    Barva Hnědá
    Specifikace barvy Měděná hnědá
    Aladinův tip
    Co na to říká expert Aladin?
    Na ten se vyplatí si počkat.

    Máte k produktu dotaz?

    Ptejte se, jsme rádi k dispozici :)

    Zákaznická podpora k dispozici
    Monika Jodlová
    Zákaznický blahotvůrce,
    Aladinův pomocník
    +420 277 000 178
    Po - Pá: 9 - 18h, So: 9 - 13h
    Položit dotaz k produktu
    Otevře chat (přes celou obrazovku)
    Podrobný kontakt

    Tip: Nechte si zdarma poradit od profesionální designérky

    Napište nám Vaši přibližnou představu a naše profesionální designérka Vám zdarma doporučí koberec nebo podlahu přesně pro Vaše potřeby. Nejenže navrhne správnou podlahovou krytinu z hlediska funkčnosti, ale také doporučí ten správný design koberce či dekor podlahy dle posledních bytových trendů.




    Přidat více příloh Přidat další obrázek

    Přiložení obrázku není povinné, ale pro získání lepší představy to určitě doporučujeme.


    Uveďte ideálně místnost, do které koberec vybíráte, zda se jedná o kusový koberec, metrážový nebo podlahu, preferenci barvy a přibližný rozměr. Vše ostatní již nechte na naší designérce.


    Více informací o tom, jak zpracováváme osobní údaje najdete v našich Zásadách zpracování osobních údajů.

    Nejste si jisti? Ptejte se designérky:
    designer@mujkoberec.cz


    Pavla Tvrdíková
    Profesionální designérka
    Znáte z TV Prima (Mistři dílny)
    Více o Pavle

    Pokud preferujete telefonickou konzultaci, bude se Vám ráda věnovat naše zákaznická podpora: +420 277 000 178


    Ostatní výrobky ve stejné kategorii: Diamond Carpets - ručně vázané koberce (18)