🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Jak jsme pro vás vybrali nejlepší a vyzkoušené vysavače

Jeden z dotazů, který se neustále opakuje: Jak se o koberec správně starat a udržovat ho? Odpověď je snadná: Pravidelně koberec vysávejte, protože se tím nejen zbavíte nečistot, ale zároveň tím budete "narovnávat" vlas koberce, který tak bude vypadat déle jako nový. 

Protože se snažíme vám vše maximálně usnadnit a zjednodušit, pečlivě jsme pro vás vybrali a otestovali desítky vysavačů, ze kterých jsme vybrali pouze několik nejlepších, za které dáme ruku do ohně, a u kterých věříme, že vám poskytnou tu nejlepší službu. Jak je naším dobrým zvykem, tak i na vysavače je veškerá doprava zdarma. Podle čeho jsme vybírali?


Vybrali jsme jen ty nejlepší vysavače (nejen) na koberce

Se sáčkem nebo bez?

Jedna z prvních věcí, kterou si ještě před nákupem rozmyslete, je, zda chcete vysavač sáčkový či nikoliv. Obě varianty mají své výhody a nevýhody. Záleží tedy spíš na tom, jak často a k čemu budete vysavač využívat. V sáčkových vysavačích stačí jednou za čas nasbírané nečistoty vyhodit do popelnice a sáček vyměnit za nový. Většina vysavačů už vás navíc dnes sama upozorní, že je sáček plný. Pokud ale vysáváte každý den, zvažte bezsáčkovou variantu. V té jsou prach a nečistoty přefiltrovány do úložné nádobky. Tu jednoduše vysunete a nečistoty vysypete do koše. Pravidelně čistit byste měli i samotný filtr. Špína a roztoči se tak dostanou ihned pryč z domu a vy používáte při každém vysávání čistý spotřebič. Což ocení například domácnosti alergiků a astmatiků.

Mezi sáčkovými vysavači zvítězil podlahový vysavač ETA Adagio. I vás si získá ohromným výkonem. Nemusíte se bát, že je neekonomický a hlučný. Ba naopak - díky ECO motoru je provoz energeticky úsporný (příkon 800 W) a také velmi tichý (66 dB).


Podlahový vysavač ETA Adagio 2511 90000

TIP: Spotřeba vs. výkon

Při výběru vysavače se můžete setkat s údaji o příkonu (W) a sacím výkonu. Pozor ale na častou chybu, kdy lidé dávají rovnítko mezi příkon a výkon. Příkon je informace o tom, kolik vysavač spotřebuje při provozu elektřiny. Nepoznáte z toho ale, jak efektivní bude spotřebič při vysávání. Zda bude vysávat dobře a rychle totiž velmi záleží i na celkové konstrukci zařízení a sací hubici. 

Praktický a po ruce

Pokud potřebujete mít vysavač neustále rychle po ruce, a spíše než na dlouhé úklidy, ho využijete na bryskní vysátí drobků po obědě či bláta v předsíni, pak rozhodně volte tyčový vysavač. Tyčové vysavače mají uvnitř zabudovanou baterii, která se v době nečinnosti dobíjí ve stojanu. Díky tomu pak nepotřebujete vysavač při úklidu zapojovat do sítě. Při výběru si všímejte, jak dlouho vydrží vysavač v provozu a jak dlouho trvá jeho opětovné dobití. 

Tyčový vysavač ETA Sonar Aqua Plus 3232 je parťák, který vás nenechá ve štychu, ať už budete mít na programu vysávání nebo vytírání díky 6 úrovním výkonu. Vyšší výkon je ideální pro vysávání koberců a více znečištěných ploch. Pro běžný úklid parket či jiných tvrdých podlah pak postačí nižší výkon. Pokud si ale s výběrem intenzity sacího výkonu nechcete dělat starosti, jistě oceníte unikátní technologii SMART DUST SENZOR, která automaticky přizpůsobí sací výkon aktuálnímu znečištění podlahy. Tato funkce nejen zajistí důkladný a pohodlný úklid, ale zároveň optimalizuje spotřebu energie a šetří baterii. Výkonný digitální motor také prodlužuje životnost vysavače, takže s ním můžete uzavřít dlouhodobé přátelství.


Tyčový vysavač ETA Sonar Aqua Plus 3232 90000

TIP: Kolik váží? 

Zejména u ručních a tyčových vysavačů, jejichž váha spočívá ve vašich rukách, záleží na každém kilu. Hledejte proto lehké varianty. Jinak se vám při úklidu dost pronesou. U klasických vysavačů, které jsou položené na podlaze si pozorně prohlédněte jak snadno s nimi lze manipulovat. Mají kolečka? Mají držadlo, za které je můžete po domě přenášet? Mají prostor pro schování příslušenství? I zdánlivé drobnosti vám v budoucnu práci buď velmi usnadní, nebo značně znepříjemní.

Pro koberce i pro podlahy

Potřebujete pomocníka, který za vás bude udržovat průběžně podlahy stále čisté a uklidí v době, kdy nejste doma? Vsaďte na výkonný robotický vysavač (nejen) na koberce. V průběhu dne sám ve vyznačených místech vysaje a vás po příchodu z práce nečeká nutnost zametat. Pro větší úklidy se hodí jej kombinovat s klasičtější verzí vysavače.  

Inteligentní robotický vysavač ETA Master je výkonný pomocník, který se za Vás postará o kompletní úklid podlahy. Jedná se o soběstačný vysavač 3v1, který vysává, vytírá a pomocí UV lampy i dezinfikuje. Dejte si nohy nahoru a nechte ho pracovat, zatímco Vy se můžete věnovat své oblíbené aktivitě.Vysavač můžete ovládat i svým telefonem či tabletem pomocí chytré aplikace ETA SMART. Ta Vám kromě dvou základních režimů umožní použít i zónový úklid konkrétní zvolené místnosti. Úklid dokonce můžete naplánovat na konkrétní den i čas s možností nastavení druhu úklidu v dané místnosti. Vysavač je vybaven hlasovým doprovodem, abyste mu mohli úkoly zadávat hlasem, přičemž se s ním domluvíte nejen anglicky, ale i česky!


Robotický vysavač ETA Master 5229 90000

TIP: Se šňůrou nebo bezdrátově?

Další, nad čím byste se měli zamyslet, je prostor, ve kterém budete vysavač používat. Pokud se jedná o ne příliš členitý prostor s koberci, pak sáhněte spíš po klasickém vysavači se šňůrou. Vysavače napájené přímo ze zásuvky se obvykle vyznačují vysokým výkonem a hravě si poradí i s Shaggy koberci s vyšším vlasem. Reálně ale zvažte, jak dlouhou šňůru budete potřebovat. Průměrně se dosah vysavače dnes pohybuje mezi 6–15 metry. 

Jaké vysavače u nás najdete?



Podívejte se na všechny vysavače

Další články z kategorie Vysavače

Jak vyčistit podlahu?

Jak dosáhnout podlahy, ze které budete moci jíst?

Úklid je potřeba vzít od podlahy. Při úklidu podlah platí několik základních pravidel, která zaručí úspěch a ušetří zbytečnou námahu. Přečtěte si náš článek.
Číst více
7 důvodů, proč si pořídit robotický vysavač

7 důvodů, proč si pořídit robotický vysavač

Existuje spousta spotřebičů a pomocníků, kteří vám zjednoduší úklid a jeden z nich je robotický vysavač ETA. Přečtěte si proč.
Číst více