🍀 Komu se nelení, tomu se zelení. Na všechny UMĚLÉ TRÁVY využijte slevu 15 % s kódem TRAVA15

Představení PVC podlah

Moderní PVC podlahy neboli lina, jsou vyráběny za pomoci těch nejpokročilejších technologií. Mnohdy ani není na první (ani druhý) pohled poznat, zda se jedná o lino nebo parkety, prkna nebo dlažbu. Vybíráte novou PVC podlahu? Pak do hodnotících kritérií nezapomeňte zahrnout i cenu. V této oblasti totiž platí rovnice – čím dražší, tím kvalitnější.

PVC podlahové krytiny jsou aktuálně velkým hitem. Pokud výběru věnujete dostatečnou pozornost, mohou vám sloužit dlouhá léta a vašemu domovu dát nový a velmi příjemný rozměr. Musíte být ale připraveni a ochotni do lina zainvestovat.

Levnější PVC podlahy mají slabou nášlapnou plochu, jsou méně odolné a za relativně krátkou dobu začínají vypadat lacině. Navíc nebývají příliš odolné proti mechanickému poškození.

Naopak ty ve vyšších cenových relacích mají vysokou tloušťku materiál i nášlapné vrstvy. Do bytových prostor vybírejte PVC podlahu s minimální tloušťkou 0,35 mm. Vybírejte také podle šíře role, v kterých se prodávají. Čím širší, tím méně spár budete muset řešit a tím lépe bude vaše nová podlaha vypadat. Vybírat můžete z variant tzv. heterogenních, které jsou složeny ze tří vrstev nebo homogenních, tvořených z jedné vrstvy, které jsou kvalitnější, a tudíž také dražší.

U obou provedení platí, že pokládka PVC podlahy je relativně snadná a rychlá. Podlaha nepotřebuje žádnou speciální péči, je vhodná pro alergiky, má skvělé tepelné i izolační vlastnosti, údržba je snadná, pravidelným vytíráním docílíte čistého a hygienického prostředí. Současná lina jsou zkrátka vysoce moderní podlahovou krytinou, která zútulní prostor i nabídne funkční řešení například do kanceláří i restaurací. Při nákupu se ale nebojte dostatečně otevřít svou peněženku. Jedině tak docílíte kýženého efektu.
PVC podlaha do bytu i kanceláře

Podívejte se na bestsellery PVC podlah v našem sortimentu



Zobrazit všechny PVC podlahy

Další články z kategorie Vinylové a PVC podlahy

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitva podlažních titánů

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitva podlažních titánů

Ty nekonečné rozhovory o tom, jakou zvolit. Ale nestrachujte se, milí čtenáři, dnes se ponoříme do vod nekonečného moře podlahových možností vysvětlíme si rozdíly mezi laminátovými a vinylovými podlahami.
Číst více
NÁVOD: Jak na vyrovnání podlahy při pokládce?

Jak na vyrovnání podlahy aneb srovnejte si to!

Rozhodnuto. Budete pokládat novou podlahu nebo koberec a nevíte, kde přesně začít? Poradíme vám.
Číst více
Kompletní návod, jak položit vinylovou podlahu

Kompletní návod, jak položit vinylovou podlahu

Podrobný návod, jak si správně položit vinylovou podlahu. (instalace a montáž)
Číst více