🔔 Podlahy a metrážové koberce v AKCI! Využijte až 44% slevu s kódem PODLAHA15.

Pantone barva roku 2023 a její využití v interiéru

Autorka článku je profesionální bytová designérka.

Pavla Tvrdíková
Profesionální bytová designérka pro Mujkoberec.cz a Bydlím Hezky
designer@mujkoberec.cz


Barvu roku vyhlašuje na konci každého roku americká společnost Pantone Color Institute. Napínavé čekání právě skončilo a všichni již víme, že letošní fialový odstín Veri Peri, nahradila svěží a velmi netradiční barva 18-1750 Viva Magenta. Ta se nyní stane hlavní módní barvou a ovlivní samozřejmě i trendy v interiérech.

Co představuje nově zvolená barva Viva Magenta?

Barva roku Pantone, Viva Magenta 18-1750, vibruje energií a elánem. Je to odstín, který má kořeny v přírodě, pochází ze sady červených odstínů a představuje nový signál síly. Viva Magenta je odvážná, nebojácná a pulzující barva, oslavuje radost a optimismus, píše zcela nový příběh.

Letošní barva roku je mocná a posilující. Je to živá červená barva, která si libuje v čisté radosti, povzbuzuje k experimentování a sebevyjádření, jedná se o elektrizující odstín, který vyzývá k projevování sebe sama bez stanovených hranic. PANTONE 18-1750 Viva Magenta vítá každého se stejnou vervou pro život a má rebelský duch. Je to barva, která je odvážná, plná vtipu a zahrnuje vše.

Jak se barva roku projeví v interiérovém designu?

Odstín nové a svěží Pantove Viva Magenta velmi připomíná rezavé terakotové tóny, které byly letos velmi trendy, např. odstín paprika ovládl i moderní pojetí kuchyně. Volba barvy, která má kořeny v přírodě, ale zároveň je celkem jedinečná a jen tak na ní nenarazíte, je novým začátkem i v designu interiérů.

Tato barva bude působit velmi vášnivě a luxusně a pokud se pro ni rozhodnete, bude váš interiér působit jedinečně. Barva je to sice výrazná, ale zároveň pozitivní, nebojte se jí využít i na výmalbu stěn, nebo originální tapetu. Použitím na doplňky, textil nebo koberce v neutrálním prostoru vytvoříte neotřelou kombinaci.

Koberce v tónu Viva Magenta

Využití této výrazné optimistické barvy na koberec budou tou správnou volbou, obzvlášť pokud máte domov zařízen v přírodních neutrálních tónech. Takový koberec vnese do prostoru výraznou energii a luxus, vhodný bude zejména do společných prostor, obývacího pokoje ale i chodby, či dětského pokoje nebo koupelny. Podívejte se na koberce v barvě Viva Magenta.

Odstín podpoří dobrou náladu, rozproudí hovor a vybídne k interakci. Zároveň je skvělým způsobem, jak ozvláštnit fádní prostor.

Červené odstíny jsou časté také v barevné skladbě orientálních koberců, které se těší stále velké popularitě. Hodí se jak do tradičního, tak moderního interiéru zařízeného strohým nábytkem. Buďte odvážní a nebojte se zařadit Viva Magentu do svého domova, nebudete litovat.

Celoplošný koberec v odstínu barvy roku bude v interiéru luxusním prvkem, buďte však opatrní a nepřežeňte to, neutrální a chladné protipóly v šedých tónech a přírodních vzorech budou k této barvě tím pravým.

Jaké produkty v barvě Pantone 18-1750 u nás najdete?



Podívejte se na všechny koberce v barvě Pantone18-1750

Další články z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z proslulého veletrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník světového veletrhu koberců a podlahových krytin?
Číst více
Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Trendy v interiéru pro rok 2024: pohodlí a návrat k přírodě

Designové trendy přicházejí a odcházejí. Ty, které udají směr letošního roku, si získají vaše srdce. Přečtěte si o trendech pro rok 2024.
Číst více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Všech 365 dní roku 2023 je za námi. Jaké byly? Stály za to! Přečtěte si, čím jsme v Můjkoberci loni žili, co se změnilo a jak moc jsme zlevnili (dost).
Číst více